FOTO/VIDEO Oborinske vode s Piškornice zagadile potok, mještani u strahu za svoje bunare

Na teren je danas izašao i vodozaštitni inspektor u pratnji policije


Autor: podravski.hr — 30.03.2018. / 16:29 Aktualno

U potok Gliboki ulijeva se crna tekućina s Piškornice

Koprivnička policija i vodozaštitni inspektori istražuju onečišćenje potoka Gliboki od regionalnog odlagališta otpada Piškornica do mjesta Torčec. Mještane Torčeca još jučer je uznemirila tamna boja potoka.
– Bilo je kaj da je netko gnojnicu pustil u potok. A danas smo vidli policajce kak se s đipom peljaju tuda – rekao nam je danas poljoprivrednik, a nekad poznati nogometaš Slaven Belupa Dejan Šomoci.
Naša ekipa danas je prošla duž potoka Gliboki. I doista, iz kanala koji vodi oborinske vode iz odlagališta otpada Piškornica u potok Gliboki istječe nepoznata tekućina boje tamne poput nafte ili ulja.

Prema nama dostupnim informacijama, na teren je danas izašao i vodozaštitni inspektor u pratnji policije. Duž onečišćenog toka potoka Gliboki izuzeti su uzorci vode, a na izlasku iz kanala direktni uzorak nepoznate tekućine koja je onečistila tekućicu.
Rezultati analize uskoro će biti poznati. Mještani Torčeca kroz kojeg Gliboki prolaze, upozorili su nas kako se s otapanjem snijega boja potoka konstantno mijenjala.
– Danas je potok potamnio, neki dan bio je pun pjene. Ako to zaista dolazi iz Piškornice, vrijeme je da netko nešto poduzme. Ljudi kod nas i dalje imaju svoje bunare, ako je voda onečišćena, trebalo bi ljude upozoriti na to – rekao nam je mještanin Torčeca koji je htio ostati anoniman. (ke)

Mještani su zabrinuti zbog onečišćenja

FOTO/VIDEO: NIKOLA WOLF