FOTO/VIDEO Sumanuti muškarac iz osvete mladom paru zapalio kuću, benzinom polio sebe i vlasnika

Palikuća se predao policiji pred našim novinarima


Autor: podravski.hr — 01.03.2018. / 11:34 Crna kronika

Strašan požar u Jagnjedovcu kod Koprivnice

Strašan požar progutao je jutros obiteljsku kuću u Jagnjedovcu kod Koprivnice, a jedna je osoba uhićena zbog sumnje da je kuću polila benzinom i zapalila!

Mladi par ispred kuće u plamenu

U suludom pohodu muškarca bez krova nad glavom ostao je mladi par Jokić koji je kuću kupio prije četiri godine. Kako se neslužbeno doznaje, muškarac koji je kuću polio benzinom i zapalio jedno je vrijeme živio tamo jer je bio u vezi sa ženom koja je živjela u kući. No, posvađali su se i on se poslije odselio.
Kako smo upravo doznali, palikuća je godinama živio s majkom mladoga Jokića, ali je zapao u velike dugove zbog ovisnosti o kocki. Odselio se prije otprilike mjesec dana, ali nikako se nije mogao pomiriti s time da više ne živi u toj kući. Zato je danas došao s kanistrom i sjekirom ustrajan u nakani da zapali kuću, sebe i mladog vlasnika. Srećom, ovo potonje nije uspio.
Njegova bivša partnerica nije bila u kući. Ona živi i radi u Austriji te povremeno dolazi doma u Jagnjedovec.

Heroj dana bila je susjeda Ruža Turek koja je palikući uspjela sjekiru istrgnuti iz ruku i baciti je ispod svoga stola na verandi.
– Nemoj, sinek, zbog djece, ona ti nisu ništ’ kriva – rekla mu je potom, a on se, začudo, smirio nakon tih njezinih riječi.
Ono što smo jutros doznali od prvih susjeda otkriva prave razmjere drame koja se u kući događala. Muškarac je najprije sjekirom razvalio ulazna vrata te benzinom koji je nosio u kanistru polio unutrašnjost kuće, sebe i vlasnika koji tamo živi sa suprugom. No, mladi par uspio je nekako pobjeći iz kuće prije nego što je suludi muškarac kresnuo upaljačem.
Sve se u hipu pretvorilo u veliku buktinju. Vatrogasci su vrlo brzo došli na požarište, ali vatra je več bila zahvatila cijeli objekt. Šteta je ogromna.

Osumnjičeni muškarac prilikom predaje policiji

Sjekira kojom je naganjao vlasnika kuće

Muškarac koji je očito iz sulude osvete zapalio kuću pred našim se reporterima nakon par sati predao policiji. Odveden je na ispitivanje u koprivničku Policijsku upravu. Uskoro više o toj strašnoj priči u našem videoprilogu.

Vlasnik kuće je pobjegao u papučama

Izvještavaju: Nikola Wolf, Karlo Eisenbeisser, Romana Vincetić