FOTO/VIDEO Tajanstveni pomor blizu odlagališta otpada: tisuće riba danas uginulo u potoku, nitko ne zna zašto

Pomor ribe se dogodio kilometar i pol uzvodno i nizvodno od mosta u Pustakovcu, naselja nedaleko Koprivnice, ali i odlagališta otpada Piškornica


Autor: podravski.hr — 02.09.2018. / 19:05 Aktualno

Riba je masovno uginula tijekom današnjeg dana

Prolaznike pokraj potoka Gliboki kod Koprivnice uznemirili su danas prizori uginule ribe. Čak tisuće komad svih vrsta uginulo je iz nepoznatog razloga.
Pomor ribe se dogodio kilometar i pol uzvodno i nizvodno od mosta u Pustakovcu, naselja nedaleko Koprivnice, ali i odlagališta otpada Piškornica. Odmah je na teren izašla i ribočuvarska služba Zajednice ribolovnih klubova, koja je o incidentu obavijestila sve nadležne institucije.
– Ovo su strašni prizori. Tisuće komada ribe je uginulo i vjerojatno je to sva riba koja se nalazila na tom području. Tu je i mlađ štuke, a šteta je ogromna. U potoku se svake godine dogodi nekakav pomor ribe i na to nitko ne reagira. No ovakvo nešto još nisam doživio. Pomor ovakvih razmjera je nešto što se do sada nije događalo – šokiran je Stjepan Blažic, voditelje ribočuvarske službe, koji je o svemu obavijestio policiju i vodopravnog inspektora.
– Napravili smo sve što je u našoj moći. Mi svake godine, ako se dogodi pomor, uzmemo uzorke vode i čuvamo ih, ali institucije baš ne odrade svoj dio posla. Uznemiruje me što je blizu Piškornica. Ne mogu tvrditi da je odlagalište otpada uzrok ovome, ali sve treba provjeriti – objasnio je.
Napominje da ribe uginu svaki put kad se pokosi trava oko korita potoka jer dođe do nedostatka kisika, ali ne ovako drastično. Više o incidentu znat će se kad službe obave svoj dio posla.

Pomor ribe u potoku Gliboki

Izvještava: Matija Dolenec