FOTO/VIDEO Teška nesreća: muškarac poginuo u prevrtanju traktora u šumi nedaleko od Đurđevca

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Ivanu Delimaru (58) iz koprivničkoga prigradskog naselja Štaglinca


Autor: podravski.hr — 21.04.2018. / 19:39 Crna kronika

Vatrogasci izvlače traktor iz šume

Ivan Delimar (58) iz koprivničkog prigradskog naselja Štaglinca danas oko 15.45 sati poginuo je u prevrtanju traktora u šumi na izlazu iz Kozarevca pokraj Kloštra Podravskog, mjesta blizu Đurđevca. Nesretni se Ivan traktorom penjao po strmoj uzbrdici šume u namjeri da izvuče motornu pilu koja mu je zapela u stablu, no strmi teren bio je koban te se traktor počeo prevrtati, a Ivan je ispao iz kabine i na mjestu preminuo.
Kozarevčani koji žive blizu mjesta nesreće i dobro poznaju pokojnog Ivana čuli su zvukove pada u šumi te su prvo mislili da se urušilo stablo, što se često zna događati.
– Odmah smo krenuli vidjeti što se događa jer smo znali da je Ivan u šumi. Prije nekoliko dana je tu ostavio traktor, a danas je stigao kombijem i rekao nam da namjerava srušiti i prodati lipe sa svoje parcele. Kad smo se popeli na uzbrdicu, ugledali smo njegovo bespomoćno tijelo i prevrnuti traktor. Tijelo mu je već bilo plavo i, kao i liječnička ekipa koja je vrlo brzo stigla, mogli smo samo utvrditi da je mrtav – priča nam potreseni očevidac.
Tragična smrt Ivana Delimara potresla je i Kozarevčane i Koprivničance.
– Godinama je ta parcela u šumi u njegovom vlasništvu i svaki put kad je dolazio tu obvezno nam se javio, pa makar i nakratko da nas pozdravi. Bio je duša od čovjeka. Po toj strmini je i prije znao ići traktorom, iako bi se rijetko tko to usudio. Da mu motorna pila nije zapela u stablo koje je pilio vjerojatno se tragedija ne bi dogodila. Hrabrost da po takvoj strmini ide traktorom na kraju ga je koštala života – pričaju Kozarevčani.(db)

Tijelo nesretnog Delimara pokraj traktora

Nesretnik je u prevrtanju ispao iz kabine

Foto/video: DARKO IMBRIŠA