FOTO/VIDEO Zbog snijega i hladnoće zatvoreno 20-ak osnovnih i srednjih škola u Podravini i Prigorju

Zbog snježnih oborina danas, u utorak, zatvorene su osnovne škole u Sokolovcu, Gornjoj Rijeci i Kalniku


Autor: podravski.hr — 27.02.2018. / 12:48 Aktualno

Automobil na Kalniku potpuno okovan snijegom i ledom

Zbog snježnih oborina danas, u utorak, zatvorene su osnovne škole u Sokolovcu, Gornjoj Rijeci i Kalniku, a ne rade niti područne škole koje pripadaju rasinjskoj osnovnoj školi, dok sama matična škola Andrije Pavlovića u Rasinji radi. Problema zbog snijega imaju i područne škole koje pripadaju križevačkim OŠ Vladimir Nazor i OŠ Ljudevit Modec.

– Nastava je za srijedu otkazana u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i u Srednjoj školi Ivan Seljanec. U OŠ Vladimir Nazor radi matična škola te područna škola u Majurcu, dok nastave nema u područnim školama u Kloštru Vojakovačkom, Većeslavcu i Đurđicu. Što se tiče OŠ Ljudevit Modec, matična škola i PŠ Križevačka Poljana rade, a nastave nema u Velikom Ravenu, Glogovnici, Apatovcu, Dubovcu, Vojkavcu, Svetoj Heleni i Vojakovečkom Osijeku – rekao je Mladen Tenodi, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Križevaca te naglasio da će se pratiti situacija s vremenom te vidjeti hoće li se i sutra otkazivati nastava u pojedinim školama.

Terasa kuće na Kalniku

Na Kalniku na zapusima izmjereno čak 130 centimetara snijega

Kalnička snježna idila

Na ludbreškom području za srijedu je otkazana nastava u svim osnovnim školama, kao i u Srednjoj školi Ludbreg.
Situacija na koprivničkom i đurđevačkom području je znatno bolja, pa se nastava u ovim gradovima, kao i u okolnim mjestima održava redovno. (sm)
FOTO/VIDEO: OLINKA GJIGAŠ