Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO Zoran Zagorščak novi predsjednik DVD-a Štaglinec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Štaglinec u subotu, 12. veljače, održalo je svoju godišnju skupštinu na kojoj su članovi potvrdili novog predsjednika, dosadašnjeg vršitelja dužnosti Zorana Zagorščaka.

Novi predsjednik zahvalio je na ukazanom povjerenju članovima i dosadašnjem vodstvu DVD-a te poručio okupljenima kako će i dalje raditi na dobrobit dobrovoljnih vatrogasaca i naselja Štaglinec.

Igor Međimorec, zapovjednik društva, u svojem je izvješću o radu za 2021. godinu istaknuo brojne aktivnosti koje su obilježile godinu, poput izvanredne dislokacije na potresom pogođeno područje, donaciju opreme DVD-u Mali Gradac (u suradnji s ostalim DVD-ima gradske zajednice) te inicijativu za uklanjanje dimnjaka na području Koprivnice, što su tijekom godine s ostalim DVD-ima i realizirali.

Tijekom godine sudjeluju i na osiguranju cijepljenja u dvorani Srednje škole, a održali su i pokaznu vježbu djece od šest do 12 godina. Tradicionalno su darivali djecu u povodu blagdana Svetog Nikole. Naglasio je i kako će i ove godine društvo raditi na promociji vatrogastva, usavršavanju članova, nastupima na raznim natjecanjima, nabavki i održavanju opreme te će organizirati tradicionalni malonogometni turnir kao i nastaviti suradnja s Gradom Koprivnicom, Vatrogasnom zajednicom grada Koprivnice, Društvom žena Proljeće i Mjesnim odborom Štaglinec.

Na skupštini su pročitani i ovogodišnji dobitnici odlikovanja koja će im se osobno uručiti tijekom narednog razdoblja. Vatrogasnu spomenicu za 10 godina rada u DVD-u dobili su Ana Međimorec, Ivan Svržnjak, Laura Ratković, Nikola Bukvić, Ivana Jurčić, Filip Bošnjak, Darko Šimunić, Franjo Figač, Damir Sikinger i Dragutin Ciglar.

Spomenicu za 20 godina dobili su Josip Žulj i Branko Žulj, za 30 godina Dejan Lovrenčić, Robert Ostrički, Denis Došen i Mario Šestak, a za 40 godina Ivica Bračko, Željko Bukvić, Nino Gašparić, Marijan Krsnik i Ivica Ostrički. Zvanje vatrogasnog časnika prve klase stekli su Matea Golubić i Zoran Zagorščak. DVD Štaglinec i zapovjednik Međimorec primili su zahvalnicu grada Petrnje za angažman nakon potresa.

Rad društva pohvalili su i gosti, predstavnici vatrogasaca iz Zlatara, Supetra i Baranjskog Petrovog Sela te Goran Matoničkin, zamjenik predsjednika županijske vatrogasne zajednice, i Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica, koji je naglasio važnost članstva i njihove aktivnosti za svaki DVD, pa tako i za Štaglinec te poželio puno uspjeha u daljnjem radu. Najavio je i dolazak pet novih kombi vozila u gradska vatrogasna društva.

Gradonačelnik Mišel Jakšić također je prisustvovao skupštini te je osim pohvala za rad društva naglasio i važnost vatrogastva i vatrogasaca za grad u cjelini te najavio kako će se ove godine za rad vatrogasnih društava u sklopu gradske vatrogasne zajednice iz gradskog proračuna osigurati milijun kuna, a u planu je i izgradnja novog i modernog vatrogasnog centra koji bi u potpunosti pokrio potrebe koprivničkog dobrovoljnog i profesionalnog vatrogastva.

Tekst i foto: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI