FOTOGALERIJA: Križevački polumaraton okupio prijatelje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U subotu je u Križevcima proslavljen praznik atletike i sporta. Sunce je izmamilo Križevčane na ulice, a vrijedne trkače grijalo cijelom trasom utrke 11. Županijskog polumaratona Kalnik-Križevci ’20. – KTC. Ova je godina posebna po svemu, pa je tako nakon okruglih 10 izdanja sada već tradicionalni križevačko-kalnički polumaraton dobio novo ruho.

Prvo je promijenjena trasa utrke, a zatim i pomaknut datum. Tako se ove godine trčalo 12. rujna i to u punoj duljini polumaratona (21,1km), ali je ovog puta cilj bio u Križevcima na Gradskom sportskom stadionu. Sportski su dan u Križevcima otvorili najmlađi atletičari, vrtićanci i osnovnoškolci koji su trčali u utrkama na 60, 100 i 200 metara.

Zatim je uslijedila i prva Križevačka osmina – utrka građana, atletičara i rekreativaca u kojoj je pobijedio Križevčanin Ognjen Mergon i tako osigurao svoje ime kao prvo na popisu prijenosnog pokala ove zanimljive utrke.  Start 11. Županijskog polumaratona Kalnik-Križevci ’20. – KTC ove je godine bio u Kalniku s novouređenog Trga Stjepana Radića, gdje je 96 atletičara i atletičarki krenulo prekrasnom trasom koja prolazi kroz Kalnik, Gornje Borje, Donje Borje, Šopron, Potok Kalnički, Kamešnicu, Dedinu, Žibrinovec, Svetu Helenu i Križevce. Ovogodišnji je pobjednik viceprvak Hrvatske u polumaratonu Ivan Dračar iz  AK-a Agram, koji je u cilj utrčao za 1:14:05 sati, dok je drugi bio Kristijan Rubinić iz AK-a Jastreb 99 s rezultatom 1:16:23. Broncu je uzeo Danijel Peček iz Zagreb Runners/ AK Dubrovnika s rezultatom 1:17:36. Valja spomenuti sjajan rezultat Križevčanina koji nastupa za AK Koprivnicu,  Danijela Katalenića koji je osvojio peto mjesto istrčavši ovu zahtjevnu dionicu za 1:20:45 sati.  

U ženskoj je kategoriji slavila Jasmina Ilijaš iz AK-a Marathon 95 koja je do cilja dotrčala za 1:39:48 sati. Prošle je godine bila brončana, a sada je ugrabila zlato. Drugo je mjesto osvojila Križevčanka koja živi u Daruvaru, Ana Brletić s rezultatom 1:45:40 ispred Suzane Dinjar iz AK-a Rudolf  Perešin, koja je 21,1 kilometar istrčala za 1:46:40 sati.  Organizator je pripremio bogate nagrade za atletičare, pa je tako za ukupni plasman u utrci za kategorije muškaraca i kategorije žena osigurano 1200 kuna za prvo mjesto, 900 za drugo, 600 za treće te 300 za četvrto mjesto.

Najbolje hrvatske trkače u kategoriji muškarci i žene dočekalo je 800 kuna za prvo, 500 za drugo, 300 za treće mjesto te 200 kuna za plasman od četvrtoga do desetoga mjesta. Pobjednicima su nagrade uručili župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, načelnik općine Kalnik Mladen Kešer i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn te zamjenik Danijel Šaško.


FOTO Tomislav Belušić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI