Vrtićarci oduševljeni tradicijskim drvenim igračkama

Podravski list profile

U Dječjem vrtiću Zrno u Virju, zamjenik župana Ratimir Ljubić i načelnik Općine Virje Mirko Perok uručili su ravnateljici Maji Šobak i mališanima komplet tradicijskih drvenih igračaka. Podjela igračaka održana je u sklopu proslave 26. obljetnice Koprivničko-križevačke županije.

-Nastavak je to velikog odgojno-obrazovnog projekta „Dajmo djeci korijene i krila“ koji provode Radio Kaj i Etnografski muzej iz Zagreba, a podržavaju ga Ministarstvo kulture, Janaf i Narodne novine, kao i brojne jedinice lokalne i područne samouprave – doznajemo u Koprivničko-križevačkoj županiji te dodaju drvene igračke stigle iz Marije Bistrice, a realizaciju ovog projekta su pomogle Županija i Virje.

Maleni vrtićarci izveli nekoliko tradicijskih pjesama i plesova kojima su oduševili prisutne, a nakon uručenja tradicijskih igračaka, Laboratorij zabave pripremio im je predstavu „Vilko i Dlakavi čovjek“.

FOTO KcKž

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti