FOTOGRAFIJE NOVE ŠKOLE – Na Podolicama 400 učenika, danas i službeni početak radova

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas i službeno počinju radovi na gradnji nove osnovne škole na Podolicama u kojoj će, kako doznajemo, mjesto naći čak 400 učenika koji gravitiraju zapadnom i sjeverozapadnom dijelu grada. Današnji početak radova u 16 sati posjetit će i predsjednik države Zoran Milanović.

Podravski list ekskluzivno objavljuje kako će izgledati jedna od najmodernijih osnovnih škola u Hrvatskoj. Prvotni projekt arhitektonskog ureda Hrvoja Njirića znatno je izmijenjen i dodatno prilagođen pedagoškom standardu – trenutno najvećem dopuštenom, a to je osam plus 12 razreda.

Tekst je originalno izašao u tiskanom izdanju Podrsvskog lista

Protekli tjedan djelatnici križevačkog Radnika pripremali su teren za početak radova na objektu čija će cijena biti 50-ak milijuna kuna. Gradska će vlast za to dići kredit, a prije nekoliko tjedana dobili su i pozitivno mišljenje ministra financija Zdravka Marića za to zaduženje.

Nova osnovna škola sa sportskom dvoranom, podsjetimo, izgradit će se na potpuno komunalno opremljenoj parceli površine otprilike 20 tisuća četvornih metara, a bit će prilagođena i učenicima s tjelesnim teškoćama. Nastava će biti potpuno prilagođena najnovijim tehnološkim zahtjevima.

– Uvođenje novih standarda u školstvo te nastave u jednoj smjeni omogućuje “život” škole izvan i poslije nastave kao posebnog društvenog centra unutar lokalne zajednice. Razni sadržaji, od sportske dvorane i knjižnice do auditorija i kino dvorane koji se otvaraju, svima pretvaraju prostor u javni i potvrđuju koncept grada – kazuju iz projektantskog ureda Forma-biro i projektanta Zdravka Sarape čiji je „potpis“ na izgledu nove škole.

Izvođač od početka radova ima 20 mjeseci da Gradu preda ključ gotove škole, što znači da bi 2022. godine u novu školu trebalo krenuti 400 školaraca. Aktualni gradonačelnik Mišel Jakšić tijekom kampanje je najavio kako gradska vlast ozbiljno razmišlja o gradnji i pete osnovne škole u Koprivnici. Razlog je uvođenje jednosmjenske nastave u sljedećem mandatu, što čak i s gradnjom škole na Podolicama neće biti moguće. Razmišljalo se o dogradnji postojećih osnovnih škola Đuro Ester, A. N. G te Braća Radić, no čini se da ta opcija ipak nije ni izgledna ni moguća. O lokaciji pete osnovne škole još se uvijek razmišlja, a kvartovi poput Dubovca na jugozapadu ili gornjeg Lenišća na istoku mjesta su gdje ima prostora i u svakom slučaju ulaze u priču.

FOTO Grad / Zdravko Sarapa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Pogledajte što je policija uzela mladom Koprivničancu

Kako doznajemo, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak sa šireg koprivničkog područja nedozvoljeno posjedovao vojnu poluautomatsku pušku, pušku ručne izrade, četiri komada

Na našem nebu viđen meteor

Nešto iza 18 sati na našem nebu viđen je meteor. Brojni mještani primijetili su nebesko tijelo, a astronom Korado Korlević je za 24 sata to

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI