Franica živi s dva sina: Nemamo vodu, krovište prokišnjava, dimnjak nam se urušava

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Franica Krunić (76) iz Legrada sa svoja dva sina, 35-godišnjakom i 36-godišnjakom, živi u katastrofalnim uvjetima. Njihovu trošnu kućicu svakim danom sve više “načinje” zub vremena pa se Franica s razlogom boji da bi vrlo brzo mogli ostati bez krova nad glavom.

Članak je objavljen u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Nemamo vodu, krovište prokišnjava, a dimnjak se urušava. Već osam godina naš dom je prava opasnost, a nemamo mogućnosti da ga sami obnovimo – kaže jecajući Franica Krunić.

Bez vode su, dodaje ona, ostali jer im je presušio bunar, a svaki dan sinovi odlaze do rijeke Drave gdje im je omogućeno da uzimaju pitku vodu. Posebno su teški zimski mjeseci jer se moraju snalaziti i za drva za ogrjev.

Franica sa sinom

– Kad idu po vodu, sinovi sakupljaju i grane koje nađu i tako rade skoro svaki dan. Nema ih po dobra dva sata kad moraju ići po vodu i granje. To je naša prava svakodnevica – kaže Franica Krunić.

Mjesečno preživljavaju od 3100 kuna, koliko iznosi njena mirovina i socijalna pomoć koju dobiva jedan od sinova. To im je, kaže Franica, dovoljno da pokriju osnovne životne troškove i ne ostane im ni kuna za ulaganja u trošnu kućicu.

– Posebno nam je teško kad kiši jer je onda naš dom pun vode. Iako stavljamo lavore po podovima, nakon svake kiše imamo poplave, a nemamo novca da obnovim krovište. U strahu smo i zbog dimnjaka koji se sve više naginje i pitanje je vremena kad će se srušiti, a postoji opasnost i od požara. Ne brinem se zbog sebe, nego zbog sinova kojima bih htjela osigurati dostojan dom prije nego što odem na onaj svijet – zaključila je Franica Krunić.

Svi ljudi dobre volje koji žele pomoći obitelji Krunić mogu se javiti na broj mobitela 091/739 4495.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI