Franičević: Prava kriza osjetit će se tek za koji mjesec jer je isporuka i naplata vezana uz rokove

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U tvrtki Rasco iz Kalinovca, jednoj od vodećih kompanija u Europi za proizvodnju opreme za održavanje prometnica, proizvodnja se odvija bez zastoja, iako su izraženi problemi s dobavljačima.

Prave posljedice ove krize, kaže Ivan Franičević, predsjednik Uprave Rasca, tvrtka će tek osjetiti u razdoblju koje dolazi jer je isporuka i naplata opreme vezana uz rokove do 60 dana.

Ivan Franičević

– Svi radnici koji mogu raditi od kuće tako i rade. Osjeti se pad narudžbi, no bez obzira na to nastavljamo s proizvodnjom. Velik nam je problem transport jer autoprijevoznici rade sa smanjenim kapacitetima, no novim mjerama koje vrijede za vozače nadamo se pozitivnim pomacima.

Problem se javlja, dodaje Franičević, s činjenicom da se u sve više europskih zemalja zatvaraju tvornice kamiona na razdoblje od dva do šest tjedana, a većinu proizvoda Rasca namijenjena je za izvoz.

– Više nisu problem samo Italija i Austrija, sad se već krizna situacija proširila i na Španjolsku, Njemačku i Švicarsku. Ipak, očekujemo da će se i ta situacija popraviti te da kriza neće značajno poljuljati naše poslovanje iako je nedvojbeno da ćemo osjetiti posljedice – zaključio je Franičević.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI