FRANJINA AVANTURA ŽIVOTA: “Nisam se bojao šume ni životinja, nego hoću li uspjeti živ izaći iz šume”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Avanturu života, koja je mogla završiti i tragično, preživio je ovog vikenda Franjo Jančec (72) iz Rasinje. On je u petak ujutro pošao u obližnju šumu brati gljive, a iz šume je izašao tek drugi dan poslijepodne, na rubu snaga, dehidriran, izgubljen te je zamalo izbjegao da mu posjet šumi bude posljednje što je učinio u životu.

Franjo Jančec bio je na izmaku snaga

Franjo se u petak, kao i nebrojno mnogo puta, uputio u šumu kako bi nabrao gljive. No, nakon nekog vremena više nije bio siguran gdje se nalazi. Krenuo je hodati kako bi što prije došao do naseljenog mjesta i tako se orijentirao. No, Franjo je sve više ulazio u šumu i u neizvjesnost. U mahnitom traganju za bilo čim poznatim i bilo kakvim tračkom nade, Franjo je dočekao i noć.

Franjo pokazuje “ulov” koji ga je zamalo stajao života

– Bio sam jako umoran i žedan, pa sam našao neko granje gdje sam legao i tu sam malo prespavao. Nisam se bojao šume niti divljih životinja, nego ishoda potrage za mnom i hoću li uspjeti živ izaći iz šume. Pitao sam se imam li dovoljno snage u sebi – ispričao je Franjo Jančec, na čijem se licu vidjelo da se uistinu bojao za svoj život.

– Najgora je bila dehidracija i žeđ. Nisam pio vodu skoro dan i pol, a uz to stalno sam hodao i tako izgubio tekućinu – objasnio je Franjo Jančec kako su izgledali trenuci strave i borbe za goli život.

Ekipa koja je na kraju uspješno pronašla Franju Jančeca/FOTO FACEBOOK

Iako je u jednom trenutku morao proći preko državne ceste, jer je završio u koprivničkom prigradskom naselju Jagnjedovec, Franjo je u tom trenutku bio na samom rubu snaga, a nedostatak vode i umor učinili su svoje te je nastavio hodati, sada već pomalo i bez cilja. U spasonosnom trenutku lucidnosti Franjo je ipak otišao do prve kuće i rekao da se izgubio. Tada su članovi obitelji pozvali policiju koja je Franju odvela natrag kući, gdje ga je sa zebnjom čekala njegova supruga Ruža.

Franjina supruga Ruža kod kuće je zabrinuto čekala rezultat potrage

– Kroz noć me prolazila jeza i stalno sam mislila gdje je moj Franjo i hoću li ga ikad vidjeti. Razmišljala sam ima li vode ili ga je možda napala divlja svinja. Znate, ona sada imaju mlade pa su vrlo agresivne. Jako sam se bojala – rekla nam je Franjina supruga Ružica, koji je dodala da ga više neće puštati u šumu. U potrazi za Franjom sudjelovalo je 13 spasitelja HGSS-a Stanice Koprivnica, jedan spašavatelj Stanice Čakovec, dvije bespilotne letjelice, četiri pripadnika MUP-a te pet članova DVD-a Rasinja.

SNIMIO: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI