Franjo: Bolesnu suprugu u bolnicu su primili tek nakon dva sata natezanja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nova organizacija rada bolnice u vremenima teške pandemije koronavirusa počela je dovoditi do nezadovoljstva pacijenata. Jedan od takvih je i Koprivničanac Franjo Sajdl, čija je supruga onkološka bolesnica i nedavno je operirana u Zagrebu, međutim, bila joj je potrebna hitna pomoć koprivničkih liječnika. Tada je, prema njegovim riječima, bila grubo odbijena i primljena je tek nakon podužeg natezanja i intervencije njene liječnice. Što se točno dogodilo, ispričao nam je sam Franjo. 

Novi režim uslijed pandemije

– Moja je supruga po uputnici i telefonskom dogovoru svoje doktorice Gašpari trebala intervenciju kirurga, međutim, nije bila primljena na HBO jer je netko očito dobio uputu da pacijenti koji su u nazad nekoliko dana došli s operacije iz Zagreba ne mogu ući u prostorije bolnice. Istina, nakon dva sata čekanja i silnih intervencija poglavito njene doktorice ona je primljena na HBO. Isto tako, smatram da osoba koja određuje tko može ući u bolnicu nije dovoljno ili uopće nije stručna da određuje tko može ući, mislim da se radi o epidemiologu. To nije u redu. Pitam naše službe civilne zaštite, jesu li one tu i da organiziraju nesmetano odvijanje normalnih ljudskih aktivnosti, prvenstveno pružanje zdravstvene zaštite pacijentima koji trebaju takvu uslugu, ili se radi samo o slikanju dok se daju priopćenja – ogorčen je bio Franjo Sajdl.

Za komentar cijele situacije pitali smo i bolničkog ravnatelja, dr. Matu Devčića.

Dr. Mato Devčić

– Primarno je jedino bitno da je pacijent zbrinut. Nažalost, ova situacija generira niz situacija koje nisu uobičajene. Trenutno ćemo bez kompromisa sigurno misliti na opću sigurnost stanovništva. Nijedan pacijent ne može biti primljen mimo protokola Kriznog stožera, pa tako ni ova gospođa koja je pomoć na kraju dobila. Svaki se dan žali na stotine ljudi, ali nas to neće spriječiti da mislimo na opću sigurnost sustava, na moju, vašu i naše djece. Jedino je to bitno u ovom času. Svi će pacijenti biti zbrinuti prije ili poslije. Svi u bolnicu ulaze na isti način, kroz HBO, a ako postoji sumnja na bilo kakvu infekciju, prvenstveno COVID-19, idu u šator. I nema drugog puta do daljnjega dok se ne riješi ova situacija. Tko je zbog toga sretan ili ljut, mi na to ne možemo utjecati, ali pomoći ćemo svima, samo treba strpljenja – zaključio je ravnatelj Devčić.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI