Franjo ispašta cijeli život: Prije 50 godina ostao sam invalid, stajanje u redu nije mi lako

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stajanje u redu ispred banaka postalo je novo normalno, a posebno se to odnosi na prve dane u mjesecu kada se isplaćuju mirovine. Starija populacija ne služi se modernim online sredstvima pa im ne preostaje drugo nego čekati ispred banke da podignu svoje mirovine.

Jedan od njih je i Franjo Hasanec iz Gornje Rijeke kojeg smo zatekli nakon što je ‘odradio’ sat i pol stajanja. To ne bi bilo čudno da Franjo nije invalid već 50 godina i stajanje u redu ne pada mu baš lako.

– Došao sam u banku po novac, sad sam se nastajao sat i pol, nitko ne pušta, a rade dva šaltera. Znam da je tu uvijek gužva, a sad je još i penzija. Sad sam tu sjeo, ne mogu dalje nigdje ni ići, moram pričekati sina, on je isto otišao obavljati neke stvari u gradu – rekao nam je Franjo i ispričao kako je postao invalid.

Franjo Hasanec

– Prije 50 godina nastradao sam na pješačkom prijelazu. Udario me tadašnji pripadnik vojske. Bio sam na rehabilitaciji u Stubičkim toplicama mjesec dana, ali sam ostao invalid. Bilo je to na sudu, ali je taj pukovnik otputovao i nismo ga našli jer su u to vrijeme oni imali zaleđe i tako je to ostalo na ničemu i odštetu nisam dobio – priča nam.

Sada živi sa sinom u Gornjoj Rijeci, bave se poljoprivredom i pokušavaju preživjeti kako znaju.

– Sin je također invalid, on je nastradao u Pakracu tijekom rata. Bavimo se poljoprivredom, imamo kukuruz, pšenicu, ječam, sve pomalo, sin radi, ja mu pomažem koliko mogu – rekao nam je Franjo i dodao kako će idući put probati uzeti štap pa ga možda neko pusti preko reda da ne stoji toliko dugo, a mi se nadamo da će mu netko i olakšati kad se već ne brinu oni koji bi trebali.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI