Franjo: Stalno me boljela kičma, a kad su mi liječnici rekli gdje je problem nisam vjerovao

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Franjo Srbljinović (57) iz Brckovčine prije mjesec i pol operirao je istrošeni kuk. Tegobe su bile takve da se ništa više nije moglo učiniti osim zamijeniti istrošenu hrskavicu kako bi Franjo nastavio s normalnim životom.

– Da sam samo sjedio, da ništa nisam radio u životu, bio bih zdrav. Ovako, stradao sam. Radio sam sve, na poljoprivredi, pa na posao i čovjek se potroši – objašnjava Franjo.

Problemi su krenuli jako rano s obzirom na njegovu dob, prije nekoliko godina, i nisu bili baš tipični za tu bolest.

– Uvijek me je boljela kičma i pretrage su krenule od kičme, pa su ustanovili da je problem u kukovima. Pojma nisam imao da bi kukovi mogli biti izvor tegoba – objasnio je Franjo. Nakon rentgenskih snimki nađen je problem te je Franjo brzo završio na operacijskom stolu, ali u Zagrebu na Šalati.

– Nisam čekao niti dva mjeseca. U Koprivnici su mi rekli da bih morao čekati više od godinu dana, a ja to nisam htio. U Zagrebu mi je liječnik napomenuo da ću duže obavljati sve pretrage za operaciju nego što ću čekati na operaciju. Tako je i bilo. Prezadovoljan sam svime – rekao je Franjo Srbljinović.

No, nakon svega morat će operirati i drugi kuk, što će također obaviti u Zagrebu.

– Kad se potpuno oporavim, kad budem bez štaka, onda ću opet pod nož. Već sam bio i na rehabilitaciji u toplicama tri tjedna, a sad mi još slijede terapije. Vjerujem da će i to ići predviđenom dinamikom i da ću uskoro operirati i drugi kuk te opet biti onaj stari, bez tegoba – zaključio je Franjo Srbljinović.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI