FRKA NEVIĐENA Policija, privatni detektivi, pravosuđe i veterinari u potrazi za nestalim Tigranom

Unajmila je privatnog istražitelja iz Zagreba za kojeg je izdvojila nešto više od 5000 kuna i tražila ga da nađe dokaze za njenu tvrdnju


Autor: podravski.hr — 27.11.2017. / 12:24 Aktualno

Zlatica Tomić ne može se pomiriti da njezina Tigrana više nema

Mačak Tigran iz Svetog Ivana Žabna već dvije godine okupira policiju, državno odvjetništvo, sudstvo, privatnog istražitelja, veterinare i prijatelje životinja.
Njegova vlasnica Zlatica Tomić (67) dosad je zbog njega potrošila oko dvije tisuće eura, a bračni par Đurđević iz križevačkog naselja Majurec već mjesecima zbog Tigrana nema mira. Sve njih sedmogodišnji mačak digao je na noge nakon što je pobjegao. Njegov nestanak teško je pogodio Zlaticu Tomić koja je u mjesecima nakon događaja upregnula svakoga koga je mogla, a potom i sumnjajući na supružnike Đurđević krenula u akciju ‘izbavi i vrati’.
Tako su ove godine policajci i sud bili već dvaput kod obitelji Đurđević u Majurcu. Posebno je to intenzivno bilo sredinom godine.
Sva sila policajaca banula je jednog dana u dvorište supružnika Đurđević. S nekoliko automobila, sedam je policajaca popratilo sutkinju iz bjelovarskog suda, sudskog zapisničara i odvjetnike. Svi su se stisnuli na malom dvorištu supružnika iz Majurca i krenuli s vještačenjem mačaka. Kako Ivanka i Nikola Đurđević imaju nekoliko mačaka, nosili su ih sutkinji koja je sjedila na stolici uz rub kuće na procjenu.
– Ljudi u Majurcu su mislili da smo ubili nekoga. Nikad nismo vidjeli toliko policije i službenih osoba na jednome mjestu. Kao da je cijela postaja došla do nas – prisjeća se Nikola Đurđević.

No, njihovo čuđenje ne dijeli Zlatica Tomić. Ona je uvjerena kako je njihov mačak Vili zapravo njen Tigran te kako su ga se domogli uz pomoć križevačke veterinarske stanice. Međutim, u međuvremenu Vili je uginuo pa je sada na meti Muki, također tigrasti mačak.
– Sve je počelo 15. prosinca 2015. godine kad sam ostavila Tigrana na čuvanju u Ambulanti za male životinje u Križevcima. Vratila sam se početkom siječnja 2016. godine i mog mačka više nije bilo. Otad ga tražim – objasnila je uznemirena Zlatica Tomić.
Dodala je kako ne vjeruje službenoj priči križevačkih veterinara da je mačak pobjegao, nego je uvjerena kako su ga dali Ivanki Đurđević u Majurec.
– Izgubljeni mačak, koji je nestao 18. prosinca 2015., već je bio tema nekoliko razgovora uz prisutstvo odvjetnika, policijskih djelatnika, privatnih istražitelja i djelatnika društva za zaštitu životinja. Djelatnice ambulante za male životinje priznale su krivicu. Mačak im je pobjegao zbog nepažnje, a nakon opsežne potrage on nije pronađen – objasnio je Ivan Zemljak, direktor Veterinarske stanice Križevci u sklopu koje radi ambulanta.
Dodao je kako je vlasnica isti dan bila kontaktirana da je mačak nestao.
– Ne poričem da smo krivi i bili smo joj spremni nadoknaditi štetu prema njenim zahtjevima. Do 13. rujna prošle godine nije bilo nikakvih zahtjeva osim da joj se vrati njezina mačka koju nismo mogli pronaći, a onda je vlasnica zahtijevala da joj pronađemo, kastriramo, čipiramo i cijepimo novu tigrastu mačku, te joj u roku 24 sata uplatimo 37.000 kuna. Isto sam smatrao neprimjerenim iznosom i nudio sam joj 5000 kuna uz udovoljavanje ostalih zahtjevima – kazao je I. Zemljak.

Supružnicima Đurđević već je svega dosta

Zaključuje da se radi o tigrastom domaćem mačku, zbog čega smatra da je iznos koji su ponudili zadovoljavajući. No, Z. Tomić nije stala na tome. Unajmila je privatnog istražitelja iz Zagreba za kojeg je izdvojila nešto više od 5000 kuna i tražila ga da nađe dokaze za njenu tvrdnju da je nestali mačak završio kod Đurđevića. Nakon istrage, svoje je nalaze predao njenom odvjetniku koji je potom podnio kaznenu prijavu i dalje je sve krenulo svojim pravnim tokom. Danas Đurđevići na sam spomen mačka Tigrana gube živce i kažu kako više ne znaju što da učine.
– Slučajno smo se upoznale prije dvije godine. Čula sam da joj je nestao mačak i tako smo počele komunicirati. Dolazila je k nama i bila si dobra s nama, a onda je odjednom sve krenulo nizbrdo. Sada smo je nekoliko puta već prijavili policiji jer nas špijunira i pokušava nam ukrasti mačka – kazala je Ivanka Đurđević koja je i nakon naše posjete u vezi slučaja odmah kontaktirala policiju.
– Niste vi krivi, nego ona. Vi ste došli samo pitati, ali ona je ta koja sve huška na nas. To mora prestati. Pa naš mačak Muki je star četiri godine i nema veze s njezinim – rekla je I. Đurđević.
Ipak, Zlatica Tomić ne odustaje. Kaže kako su vi već digli ruke od njene borbe, čak i njen odvjetnik, no ona neće stati. Nudi izdašnu nagradu za pronalazak njenog Tigrana.
– Bio je jako privržen meni, hodao je uz mene, sjedio sa mnom i putovao iz Njemačke u Hrvatsku sa mnom. Tigran mi je kao dijete. Neki se mogu tome smijati, ali meni on jako puno znači – zaključuje Zlatica Tomić. (go)
FOTO/VIDEO: NIKOLA WOLF