Frkanje v riti – nema veze s probavnim smetnjama. Ak’ to ne razmete nemremo vam pomoći

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Celi den mi momla v glavi, a znal sem kaj bo, jer me čera isto tak, celi den, nekaj frkalo v riti. Samo da sem ne doma… Čovječanstvo se dijeli na dve skupine, a to su ljudi koji razmo ovo rečenicu i njezine pandane na različitim jezicima i narječjima, i na one kaj nemaju pojma kaj to znači. Za ovo polovicu koja to razme nemam kaj više reći, a drugi polovici teško bom objasnil značenje te dve rečenice. No, sejedno bom probal.

Idemo prvo o posljedici, dakle o momlanju. Pojam momlanje ima dosta široku upotrebu, no svodi se na isto, a to je da dok ti momla v glavi neje ti baš praf i da nesi baš točni. Oni kojima momla v glavi prepoznaju se po zamučenom i tupom pogledu, izjavama koje se na prvi dojam nemru povezati sa stvarnošću. Momlanje je u gotovo svim slučajevima posljedica unosa alkohola u organizam, ali ne treba ga mešati s običnim pijanstvom. Bilo da su to primarne posljedice, ili sekundarne. Dakle pijanstvo i mamurluk. Momlati more i bez alkohola, ali tu se radi o posebnoj vrsti ljudi.

Prva skupna ljudi, oni koju su razmeli prve dve rečenice, momlanje smatra višom razinom svijesti i obraćanje višeg bića, dok druga skupina, one koji momlaju promatraju kak blesave pijance.

Drugi ključni pojam, frkanje v riti, ne odnosi se na probavne smetnje ili nagon za defekacijom, već zov prirode, nekaj slično dok se prasica buca. Ribiče frče v riti tam oko petka, dok je vreme za iti na ribičiju prek vikenda. Frkanje v riti označuje stanje osobe koje je iritirana normalnom svakidašnjicom i nedostatkom momlanja, takva osoba oseča neodoljivo željo da se mekne od doma i provodi svoje vreme većinom kraj vode, dozivajući momlanje.

Dakle, ovo stanje bi se moglo ovak dijagnosticirati: franje v riti, posljedica je nedostatka momlanja v glavi i prevelikog izlaganja dosadnim razgovorima o stvarima koje čine 95 posto našeg života. Znači, ako naletite na ribiča koji vam govori na hrvatskom jeziku, a sejedno ga ništ na razmete, i istovremeno ne gledi u vas, nego kroz vas, morate znati da ga je ščera frkalo v riti, a da je trenutno u stanju momlanja v glavi.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI