Frkanje v riti – nema veze s probavnim smetnjama. Ak’ to ne razmete nemremo vam pomoći

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Celi den mi momla v glavi, a znal sem kaj bo, jer me čera isto tak, celi den, nekaj frkalo v riti. Samo da sem ne doma… Čovječanstvo se dijeli na dve skupine, a to su ljudi koji razmo ovo rečenicu i njezine pandane na različitim jezicima i narječjima, i na one kaj nemaju pojma kaj to znači. Za ovo polovicu koja to razme nemam kaj više reći, a drugi polovici teško bom objasnil značenje te dve rečenice. No, sejedno bom probal.

Idemo prvo o posljedici, dakle o momlanju. Pojam momlanje ima dosta široku upotrebu, no svodi se na isto, a to je da dok ti momla v glavi neje ti baš praf i da nesi baš točni. Oni kojima momla v glavi prepoznaju se po zamučenom i tupom pogledu, izjavama koje se na prvi dojam nemru povezati sa stvarnošću. Momlanje je u gotovo svim slučajevima posljedica unosa alkohola u organizam, ali ne treba ga mešati s običnim pijanstvom. Bilo da su to primarne posljedice, ili sekundarne. Dakle pijanstvo i mamurluk. Momlati more i bez alkohola, ali tu se radi o posebnoj vrsti ljudi.

Prva skupna ljudi, oni koju su razmeli prve dve rečenice, momlanje smatra višom razinom svijesti i obraćanje višeg bića, dok druga skupina, one koji momlaju promatraju kak blesave pijance.

Drugi ključni pojam, frkanje v riti, ne odnosi se na probavne smetnje ili nagon za defekacijom, već zov prirode, nekaj slično dok se prasica buca. Ribiče frče v riti tam oko petka, dok je vreme za iti na ribičiju prek vikenda. Frkanje v riti označuje stanje osobe koje je iritirana normalnom svakidašnjicom i nedostatkom momlanja, takva osoba oseča neodoljivo željo da se mekne od doma i provodi svoje vreme većinom kraj vode, dozivajući momlanje.

Dakle, ovo stanje bi se moglo ovak dijagnosticirati: franje v riti, posljedica je nedostatka momlanja v glavi i prevelikog izlaganja dosadnim razgovorima o stvarima koje čine 95 posto našeg života. Znači, ako naletite na ribiča koji vam govori na hrvatskom jeziku, a sejedno ga ništ na razmete, i istovremeno ne gledi u vas, nego kroz vas, morate znati da ga je ščera frkalo v riti, a da je trenutno u stanju momlanja v glavi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI