‘Frooom’ organizira radionice filmske škole za djecu i mlade u Koprivnici

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Frooom! filmska škola za djecu i mlade u Koprivnici nastavlja s radom na staroj lokaciji u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica i kinu Velebit. Ovog ljeta predviđene su u Koprivnici dvije radionice od 24. do 28 kolovoza. Početak radionica je u 8 sati i traju do 15 sati uz dopunsku nastavu do 16 sati.

U početnoj radionici polaznici gledaju vrhunske nove i antologijske filmove te uče analizirati i gledati film s kritičke strane iz tisuće motrišta. Konkretno, uče o planovima, kadrovima, filmskim vrstama i rodovima, uče o tome napisati scenarij te temeljno prolaze kurs stop animacije preko koje uče o ulozi i o važnosti montaže i pričanja priča – to jest dramaturgije.

Ovogodišnja majstorska radionica “Filmsko snimanje” je zabavan i vulkanski produktivan stvaralački laboratorij u kojem se pričaju i stvaraju filmske  priče iz motrišta snimatelja, direktora fotografije, dakle prvenstveno s naglaskom na tehnike i vrste snimanja. Također, nakon složenog procesa zagovaranja i traženja najboljih priča, mladi autori i autorice izabiru jednu priču koja na poseban način gledateljima sugerira važnost filmskog snimanja i fotografije svakog pojedinog kadra te takav film tijekom radionice i realiziraju.

Program provodi udruga Bacači Sjenki,  a radionice vode vrhunski voditelji i voditeljice: medijska umjetnica i filmska autorica Mia Maros, scenarist, redatelj i realizator Matej Beluhan, psihologinja Deša Matičević, te nagađivana redatljica, filmska snimateljica i sportska roniteljica na dah Bojana Burnać.


Prijave se primaju na: https://www.frooom.eu/prijave/, a broj polaznika je ograničen.
Informacije: frooom.filmskaradionica@gmail.com

Foto: Frooom Filmska radionica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI