Fuček: Mislimo da je red da se napokon pokrpaju ove rupe na cesti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Najmlađi mještani đurđevačkog prigradskog naselja Grkine konačno su dobili svoj kutak za igru. Gradska je uprava uz Društveni dom uredila dječje igralište koje ima kombiniranu spravu s toboganom i ljuljačkama te klackalicu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Igralište je ograđeno, a u planu je i postavljenje rasvjete kako bi ga djeca mogla koristiti i u večernjim satima. Predviđeno je i postavljanje klupe kako bi roditelji imali svoj kutak za druženje. Dječje igralište već je duže za nas prioritet pa su sad i naša djeca došla na svoje – ističe Ivan Fuček, predsjednik Mjesnog odbora Grkine.

U tijeku je i obnova Društvenog doma, a radovi obuhvaćaju uređenje sanitarnog čvora. Obnovom Doma Mjesni odbor planira potaknuti i društveni život u samom naselju.

– Nadamo se da će do završetka obnove Doma epidemiološka situacija biti dobra kako bismo mogli pokrenuti i rad udruga koje okupljaju mještane. Nedaleko od Društvenog doma uskoro će biti uređeno i okretište za autobuse radi poboljšanja prometne sigurnosti – dodaje Ivan Fuček.

Za mještane Grkina koji imaju kuće uz glavnu cestu i dalje je velik problem prometna sigurnost. Sve je više neodgovornih vozača koji doslovno projure kroz naselje, a uz cestu nema pješačke staze pa je ugrožena sigurnost mještana.

– Zbog prometovanja kamiona ne postoji mogućnost da se postave ležeći policajci i na taj način uspori promet. U suradnji s gradskom upravom i policijom radimo na rješavanju tog problema i tražimo rješenje koje će mještanima zajamčiti potrebnu sigurnost – kaže Ivan Fuček.

Već je duže za Mjesni odbor prioritet i asfaltiranje glavne ceste u naselju koja je puna udarnih rupa. Najviše je oštećenja uz samu bankinu, što pak ugrožava sigurnost vozača.

– Stalno od Županijske uprave za ceste tražimo da se asfaltira prometnica u njihovoj nadležnosti, no naše molbe nisu urodile plodom. Red je i da se konačno saniraju te udarne rupe ako se već ne može osigurati asfaltiranje cijele ceste – zaključio je Ivan Fuček.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Jučer u Koprivnici cijepljeno 311 osoba

Kako doznajemo u Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije oni i dalje nastavljaju s organizacijom i provođenjem akcija cijepljenja

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI