Future Hub Križevci kreće s radom: Mlade će učiti o svemiru i robotici

Udruga P.O.I.N.T. najavljuje početak rada znanstveno-obrazovnog centra Future Hub Križevci. Centar će organizirati kontinuirane programe izvaninstitucionalnog obrazovanja s područja prirode i svemira za djecu i mlade, dok će ih pratiti programi računarstva i robotike.

Projekt je vrijedan gotovo 1,8 milijuna kuna te je u stopostotnom iznosu financiran od strane Europske unije.

– Program koji će centar provoditi obuhvaća prirodoslovlje i računarstvo koji do sada nisu bile dovoljno zastupljeni i pristupačni djeci i mladima s područja Križevaca i šire – rekli su iz Grada.

Dodaju kako će se ovim projektom postaviti temelji u obrazovanju i istraživanjima u fundamentalnim znanostima u Križevcima, ali i promovirati prirodoslovlje i istraživanje svemira na nacionalnoj razini. Međutim, cilj je oživjeti javni prostor društveno korisnim programima kroz civilno-javno partnerstvo, razvijanje inovativnih modela obrazovanja za djecu i mlade, kao i uključivanje građanstva u postojeće i nove društvene programe.

FOTO Grad Križevci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI