Gadovi joj ukrali jedino blago: Ljuta sam, požderali su moje kokice

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tridesetak kokoši bilo je gotovo sve u životu Marije Bebek (85) iz Imbriovca kod Legrada, ali zbog drske krađe ostala je i bez toga. Kokoši su joj bile, osim što su nesle jaja, odgovornost i svakodnevna briga, tako da se Marija i u devetom desetljeću života osjećala korisnom.

No, kako je koprivnička policija izvijestila, tijekom noći na 17. veljače u Imbriovcu nepoznati je počinitelj provalio u kokošinjac iz kojeg je otuđio nekoliko desetaka kokoši, oštetivši vlasnicu za više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Iako u policijskom izvješću piše da je ukradeno nekoliko desetaka kokoši, baka Marija zna točan broj, jer je znala za svaku kokoš te se s velikom pažnjom brinula o njima.

– Ukrali su mi točno 26 kokoši. Jako sam tužna i ljuta zbog toga. Kokoške su mi davale jaja, a žene iz sela ponekad su mi došle pomoći u nekim poslovima te sam im uvijek mogla dati barem desetak jaja za zahvalu. Sada više nemam niti to – na rubu suza govorila je Marija Bebek, koja je prije nekoliko godina preživjela sličan događaj.

– Petnaestak su mi ukrali i u prijašnjoj krađi. Pitate me što rade s mojim kokoškama ti lopovi. Oni ih žderu, požderali su moje kokoške – ljuta je bila Marija na lopove koje su joj oduzeli mnogo više od 26 jadnih životinja.

Sve se, objasnila je Marija, dogodilo u noći s nedjelje na ponedjeljak, jer je već ujutro oko 6.30, kada je pošla pustiti svoj kokoši iz kokošinjca, on bio „opelješen“.

Ulična vrata bila su zaključana pa su lopovi na silu otvorili „lesu“, a maloga Marijinog psa mješanca, koji je vjerojatno lavežom pokušao odvratiti lopove, istjerali su na ulicu.

– Oborili su i lokote na vratima kokošinjca te jadne kokoške strpali u vreće. Srećom, neke su se nekako uspjele sakriti pa do njih nisu mogli, tako da mi je nekoliko kokoši ostalo. Sve što sam ujutro mogla vidjeti je oborena ograda u dvorište i kokošinjac u istom stanju – objasnila je baka Marija koja se ne nada da će dobiti natrag svoje kokoške.

– Ako i uhvate lopove, kokoši su već odavno mrtve, tako da ih više neću vidjeti – tužna je bila Marija Bebek.

Foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI