Ganc novi travnjak s hibridnom travom platili milijune i onda dođu budale i unište ga bakljama

Šteta će uvijek biti manja ako vatrogasci pravovremeno reagiraju, što na utakmici protiv Dinama nije bio slučaj – uputili su „male packe“ slavenaši našim profesionalnim vatrogascima


Autor: podravski.hr — 17.11.2018. / 17:51 Aktualno

Vatrogasci su maknuli baklje koje su navijači bacili na travnjak

Novi koprivnički hibridni travnjak na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš imao je prvi pravi „test“ izdržljivosti na nedavnoj utakmici protiv Dinama. Ne može se reći da klupski djelatnici i osiguranje nisu očekivali vatreni arsenal pripadnika Bad Blue Boysa. Sigurno su strepili hoće li u teren uletjeti koja baklja. BBB je ipak, kao i uvijek, uspio prošvercati tucet baklji, a neke od njih usred utakmice poletjele su prema novoj travi.
Iz kluba su potvrdili kako su uslijed bakljade na terenu nastale dvije rupe promjera oko desetak centimetara. Kako se radi o kombinaciji umjetne i prave trave nemoguće je, kao nekad, zamijeniti je u dijelovima. Novi travnjak s drenažom i grijanjem stajao je navodno blizu tri milijuna kuna.

Kako su BBB-i opet prošvercali hrpu baklji na stadion – nikome nije jasno

– Oštećeni dio sanirat ćemo dodatnim dosađivanjem prave trave na ta mjesta – rekli su u Slavenu i dodali da u suradnji sa zaštitarima rade sve što je u njihovoj moći da se baklje, i svi ostali zabranjeni predmeti, ne unose na stadion.
– Šteta će uvijek biti manja ako vatrogasci pravovremeno reagiraju, što na utakmici protiv Dinama nije bio slučaj – uputili su „male packe“ slavenaši našim profesionalnim vatrogascima.
Dodaju i kako je klub zbog budućih sličnih situacija kupio “hvataljke” koje će pomoći u što bržem otklanjanju baklji s terena. Klub nažalost ne može privatno goniti počinitelje jer, kako navode, nisu identificirani.
Inače, u klubu su prezadovoljni kvalitetom novog travnjaka.
– Kako će vrijeme odmicati, tako će biti sve bolji s obzirom na to da je pravoj travi potrebno neko vrijeme da se do kraja zgusne i zakorijeni. Sjetimo li se utakmica protiv Hajduka i Dinama i količina kiše koje su tada pale, a da na terenu nije bilo ni najmanje lokve, jasno je da smo sretni i zadovoljni. (ib)
FOTO: NIKOLA WOLF