NEZADOVOLJNI RADNIK Odlučio opljačkati gazdu pa mu ušao u kuću: ‘Na tavanu sam našao kofer pun love’

Kako ga ne bi otkrili, uzimao je pomalo. Jednom 19.000 kuna, drugi put 25.000, a treći put 31.000 kuna


Autor: podravski.hr — 30.05.2018. / 6:45 Crna kronika

Ilustracija / Konobarica će na koncu morati vratiti lijepu svotu

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Stjepana (26) iz Koprivnice kojeg se tereti da je potkraj prošle godine iz obiteljske kuće na području Sokolovca u tri navrata ukrao oko 75.000 kuna.
Snalažljivi je Stjepan, prema optužnici, otkrio da vlasnik kuće ključ drži skriven u zidanoj peki u dvorištu, kod ulaznih vrata. Kad obitelji nije bilo u kući, kradljivac je uzimao ključ i operirao po prostorijama. Već iz prvog je puta na tavanu pronašao kofer s hrpom novca. Kako ga ne bi otkrili, uzimao je pomalo. Jednom 19.000 kuna, drugi put 25.000, a treći put 31.000 kuna. Uzimao bi vjerojatno i nakon toga, ali vlasnik je primijetio da mu nedostaje novac pa je sve prijavio policiji. Počinitelj je vrlo brzo otkriven.
– Kako se to dogodilo? Radio sam na dnevnice kod vlasnika kuće i bio sam ljut na njega jer me nije prijavio na mirovinsko. Zato sam jednom, kada sam vidio gdje ostavlja ključ od kuće, ušao i na tavanu pronašao jedan kofer u kojem se nalazilo jako puno novca. Triput samo uzeo po hrpicu kuna i eura. Gdje su sad ti novci, pitate? Potrošio sam ih na gluposti, uglavnom, a s manjim dijelom platio sam autoškolu, kupio stari auto, laptop te nešto dao baki i djevojci. No, sad sam se zaposlio i, evo, obećavam da ću podići kredit i čovjeku vratiti sav novac – obećao je Stjepan tijekom istrage.
Vlasnik kuće kaže kako je Stjepan doista radio povremeno kod njega, dva do tri puta tjedno, a plaćao mu je dnevnicu od 200 kuna.
– Primijetio sam ja odmah da mi fale novci, ali nisam bio siguran tko ih je uzeo jer je više ljudi radilo tih dana kod mene. Novac sam držao u koferu koji nije bio zaključan. U početku je bio u jednoj sobi, a kako smo izgubili ključ od te sobe, kofer sam preselio na tavan – objasnio je oštećeni vlasnik.
Prema potvrdama o privremenom oduzimanju predmeta, od optuženog Stjepana oduzet je dio novca, automobil i laptop. Nešto novca oduzeto je i od Stjepanove bake koja, jadna, nije znala da ih je unuk ukrao. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA