GDJE JE DNO Čak tisuću nezaposlenih više u našoj županiji u odnosu na lanjsku veljaču

Ako se obistine neslužbene najave o novom valu otkaza u Podravki, ova će godina za Koprivnicu i našu županiju biti jedna od najtežih u novijoj povijesti


Autor: podravski.hr — 12.03.2013. / 16:00 Aktualno

Najmanje nezaposlenih je na križevačkom području

KOPRIVNICA – Opet smo među županijama s najvećim rastom broja nezaposlenosti u odnosu na lani. Kako je objavio Hrvatski zavod za zapošljavanje, potkraj veljače na području Koprivničko-križevačke županije evidentirano je ukupno 9588 nezaposlenih što je čak 13 posto više nego u lanjskoj veljači.
Oko polovica nezaposlenih je na području Koprivnice, 2200 osoba bez posla je u križevačkom kraju, a 2700 u đurđevačkom. Lani u veljači u županiji bilo je evidentirano oko 8500 nezaposlenih što znači da ih je danas u evidenciji čak tisuću više.
Naša županija bila je zadnjih mjeseci na neslavnom prvom mjestu prema rastu nezaposlenosti. Tako je nezaposlenost u siječnju, u odnosu na mjesec prije, porasla 5,4 posto, a u prosincu 5,2 posto. Ako se obistine neslužbene najave o novom valu otkaza u Podravki, ova će godina za Koprivnicu i našu županiju biti jedna od najtežih u novijoj povijesti.