GENERAL MARKAČ: Ako se kandidiram za predsjednika države, ne želim biti kandidat desnice, već svih građana

Markač je danas u Koprivnici iz ruku župana Darka Korena preuzeo priznanje Počasnoga građanina županije


Autor: podravski.hr — 15.04.2013. / 11:32 Aktualno

KOPRIVNICA – General Mladen Markač posjetio je danas sjedište Koprivničko-križevačke županije kako bi se osobno zahvalio na dodjeli priznanja Počasnoga građanina. Markač proglašen je počasnim građaninom županije na svečanoj sjednici u petak, ali nije mogao osobno primiti nagradu.
– Primio sam razna odličja i priznanja i na državnoj razini, ali moram priznati, ovo mi je najdraže upravo iz razloga što dolazi od mojih Podravaca. Priznanje nije samo čast nego i obaveza, da svojim radom pomognem poboljšati život onih kojima je to najpotrebnije – rekao je Markač.
Objasnio je da se u zadnje vrijeme intenzivno bavi izučavanjem suvremene hrvatske povijesti, te da se u skoro vrijeme može očekivati mnogo predavanja i okruglih stolova na temu prave istine o Domovinskom ratu.
Na pitanje da li se planira kandidirati za predsjednika države na sljedećim izborima, Markač je odgovorio da se za sada ne namjerava politički aktivirati, ali ako bi se za to odlučio, onda ne bi bio kandidat desnice, već svih građana Hrvatske.
Župan Darko Koren Markaču je danas uručio zlatnik Sv. Marka Križevčana, zaštitnika županije, te sliku Ivana Generalića ‘Portret u olovci’.
Izvještavaju: Matija Dolenec i Nikola Wolf
Na fotografiji: župan Koren, general Markač i dožupan Sobota danas u Koprivnici