Gerontodomaćice će brinuti o 180 satrijih i nemoćnih osoba

Đurđevačka Udruga Mali princ od ponedjeljka u partnerstvu s gradom, Centrom za socijalnu skrb Đurđevac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje počinje provoditi program pružanja pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama. U sklopu projekta vrijednog 2,3 milijuna kuna koji se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda zaposleno je 25 gerontodomaćica koje će u početku voditi brigu o 180 starijih i nemoćnih osoba. Projektom čije će provođenje trajati 12 mjeseci predviđena je odgovarajuća skrb za 250 starijih i nemoćnih osoba pa Udruga još uvijek prima prijave svih zainteresiranih građana kojima će gerontodomaćice olakšati svakodnevicu. Program pružanja pomoći u kući nastavak je projekta Zaželi u sklopu kojeg je u protekle dvije godine olakšana svakodnevica starijim i nemoćnim osobama.

-Za razliku od projekta Zaželi, u ovom novom projektu nazvanom Snaga pomoći 2 uključena su sva prigradska naselja. To znači da će gereontodomaćice biti dostupne svim građanima koji ostvaruju pravo na pomoć u kući. Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal 25 teže zapošljivih žena te povećati kvalitetu života starijih i nemoćnih građana – kaže Kristinka Štefan, predsjednica Udruge Mali princ.

Foto: Udruga Mali princ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI