Glazbenjaci zadaju ‘glavobolje’ Gradu: Popunili sve prve razrede, dogradnja škole prioritet

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nekoliko roditelja proteklih dana potužilo nam se kako im nije jasno zašto se uz otvaranje nižih razreda osnovnih škola nije omogućilo pohađanje glazbene škole. Radi se, kažu, o uglavnom individualnim satovima, u kojima djeca nose svoje instrumente i pridržavanje mjera ne bi bio problem.

U razgovoru s ravnateljicom koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pintarić Arijanom Šandl doznajemo kako sva online nastava ide vrlo dobro, a sad su već pri završetku programa. Navela je i razloge ‘neotvaranja’.

Ariana Šandl

– Iskreno, možda je i bolje ovako. Imamo mnogo vrijednih instrumenata, a riskirati s oštećenjima kod dezinfekcije nije nešto na što bismo rado pristali – navodi Šandl koja dodaje da je istina da se individualna nastava s privatnim ili od škole unajmljenim instrumentima možda mogla održati po starom, no smatra kako profesori i učenici to na daljinu odlično odrađuju.

Djeca su se, navodi, priviknula na ovakav tip nastave, a produkcije su objavljivali također putem interneta.

Inače, koprivnička ‘glazbena škola’ mnogo je više od toga, a posljednjih godina zadaje ‘slatke glavobolje’ gradskim vlastima. Trenutno imaju 320 učenika u Koprivnici, dva područna odjeljenja u Virju i Đurđevcu te plesnu školu. S njima radi čak 35 zaposlenih profesora.

– Problem su nam prostori. Recimo, kako bismo se sad pod mjerama otvorili, morali bismo imati više desetaka učionica da bismo sve stigli odraditi. Dogradnja škole je prioritet ako se želimo dalje razvijati – navodi Šandl koja pridodaje da do škole postoji gradsko zemljište pogodno za dogradnju novih prostora.

Nisu se reklamirali, promicali po školama, no svejedno su već uspjeli popuniti sve početne razrede za jesen te će upisati 50-ak novih učenika.

– Jedini problem koji vidim jest da nastava na daljinu ostane i najesen, bude li drugog vala epidemije. To ne bi bilo dobro, posebno za one koji tek kreću u glazbenu – navodi Šandl koja dodaje da za ljeto nisu planirali nikakve nastupe učenika. Imat će, otkriva, idući tjedan tek maturalne nastupe bivših učenika škole i to u Domoljubu u utorak te u četvrtak na otvaranju Sinagoge.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Degustacija vola oduševila Sesvečane

Općina Podravske Sesvete u sklopu proslave Dana Općine počastila je mještane i pečenim volom. Prava gastronomska delicija privukla je brojne mještane koji su uživali u

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI