Gnjusnim porukama vrijeđao Srbe i prijetio saborskom zastupniku Miloradu Pupovcu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mladić iz okolice Đurđevca na Općinskom sudu u Koprivnici proglašen je krivim i osuđen zbog grubih prijetnji saborskom zastupniku srpske nacionalne manjine i predsjedniku Srpskog narodnog vijeća Miloradu Pupovcu. Potaknut mržnjom i netrpeljivosti prema Srbima, ukupno je u pet navrata poslao e-mailove Miloradu Pupovcu tijekom srpnja i kolovoza 2019. godine.

Kako se navodi u presudi, u prvom e-mailu, koji je poslao 24. srpnja 2019. godine, mladić je poslao poruku: “Šta je pupi ha vi četnici bi čirilicu e pa neče moći dok smo živi mi domoljubi i branitelji uklonit čemo prvo političare pa zatim vas četnike dosta je bilo jebanja u zdrav mozak a ti i sdss ste smeča i pazite se nikada neznate kad vas čeka netko smeča četnička Z. D. S.”. Drugu elektronsku poruku saborskom zastupniku Pupovcu mladić je poslao 4. kolovoza, dan uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Pupovcu je svojim rječnikom ‘čestitao’ dan Oluje.

“Sretna ti 24 godišnjica Oluje pupi smrade samo se ti sječaj žrtava ali sjeti se zasto je došlo do Oluje majmune glupi četnički strgat ču ti noge majmune Z. D. S.”. Neko vrijeme je bio mir, no krajem tog kolovoza ponovno se ‘aktivirao’. Na elektroničku adresu saborskog zastupnika poslao je poruku “Majmune četnički ja ču ti začepiti usta pupi ja jednom za sva vremena Z. D. S.”. Nakon toga je, dva dana kasnije poslao e-mail Srpskom narodnom vijeću. Napisao je “Nabijem vas na kurac smradovi četnički uskoro vas neče biti u Hrvatskoj jer čemo svi na jedan prosvjed u kojem ćemo jebati mater i političarima i vama vi ste paraziti ove države smeča jedna ….”.

Posljednju je poruku poslao 29. kolovoza kada su u Srpskom narodnom vijeću objavili kakve poruke dobivaju. U tom mailu. poslanom Srpskom narodnom vijeću, je napisao: “Haha, vidim da ste objavili moju poruku i samo da vam kažem da nisam nikakav ekstremist jer vas mrzi gotovo cijela H. i samo da dođe Š. na vlast nečete više imati prava kao do sada zbog pedera plenkia a prosvjed če biti i protiv ćirilice i vas i vlade koja vas štiti a kad krenemo zgazit čemo vas kao mrave ko i 95 gardijada i što se tiče pozdrava Za dom spremni to je stari hrvatski pozdrav od 16 stolječa i uvijek čemo ga koristiti kao i prvo polje bijelo i nemože nas nitko spriječiti i jebat čemo mater i vama i pupovcu i vladi …. !!”. Nakon toga prijetnje su prijavljene policiji, a policijski su službenici su kod njega pronašli i jedan metak za vojnu pušku.

Tijekom prvog ispitivanja na policiji mladić je priznao krivnju i izrazio kajanje i žaljenje zbog prijetnji koje je uputio. Nije mogao objasniti zbog čega je poslao navedene poruke. Adresu Milorada Pupovca pronašao je na internetu, a poruke je poslao sa svog mobitela. Metak koji su policajci kod njega pronašli, tvrdi da je pronašao na livadi iza svoje kuće i odlučio ga je zadržati za sebe. Sudac za mladež je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i mladića proglasio krivim. U maloljetničkom zatvoru koji mu je prijetio nije završio, no izrečena mu je odgojna mjera pojačane brige i nadzora. Mora se ispričati Miloradu Pupovcu i Srpskom narodnom vijeću, a mora se uključiti u pojedinačni ili skupni psihosocijalni tretman u savjetovalištu za mlade. Ako u roku od tri godine počini novo kazneno djelo, može mu biti izrečen maloljetnički zatvor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI