Godinama čekamo nogostup, a ne možemo dobiti niti običnu “zebru”

Stanari Ulice Ivana Gorana Kovačića u širem gradskom središtu već duže traže da se u njihovoj ulici izgradi pješačka staza. Pješaci, među kojima su i brojna djeca, prisiljeni su hodati po ulici, što ugrožava njihovu sigurnost. Na raskrižjima u ulici, ističu stanovnici, nema nijednog pješačkog prijelaza, što  pješacima također zagorčava svakodnevicu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Redovito plaćamo komunalnu naknadu, a godinama čekamo nogostup. Nepojmljivo je da šire gradsko središte, u koje se ubraja i naša ulica, nije među prioritetima za izgradnju nogostupa. Na to smo upozoravali sve gradske vlasti dosad, ali nijedna nije imala sluha da riješi naš problem – kaže Rudolf Nemeš.

Rudolf Nemeš

Gradskoj upravi, domeće on, skrenuta je pozornost i da se na raskrižjima s ulicama Ivana Mažuranića, Vladimira Nazora i Tina Ujevića, koja su dosta prometna, barem obilježe pješački prijelazi, ali ni ta molba nije realizirana.

– Očito netko prvo treba stradati da bi mjerodavni reagirali. Iscrtavanje pješačkog prijelaza ne zahtijeva velika financijska ulaganja, no i dalje pješacima nije zajamčena potrebna sigurnost prilikom prelazaka ceste – naglašava Rudolf Nemeš.   

U ulici se, dodaje Nemeš, ne održavaju ni javne površine pa se stanovnici sami  brinu o košnji kako prilazi njihovim kućama ne bi bili zapušteni. I cesta je puna udarnih rupa koje nisu sanirane na odgovarajući način.

– U dijelu ulice lani je propao asfalt, a taj dio samo je “zakrpan”. I uz same kanalizacijske šahtove cesta je puno oštećenja koja se ne saniraju. Kad god se požalimo gradskoj komunalnoj službi, dobijemo obećanje da će sanirati ta oštećenja, ali nijedan šaht nije uređen onako kako bi trebala biti. Posebno nas boli činjenica da se redovito asfaltiraju putovi u vinogorjima, a naša ulica nikako da dođe na red za uređenje nogostupa i ceste – zaključio je Rudolf Nemeš.

U gradskoj upravi ističu kako u ovoj godini u širem gradskom središtu kreću radovi na zamjeni podzemne infrastrukture u sklopu projekta aglomeracija.

– S tim projektom predviđeno je i uređenje lijeve strane Ulice Vladimira Nazora, kao i Ulice Ivana Gorana Kovačića koje uključuje i izgradnju pješačke staze – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO Darko Imbriša

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI