Godinama im je sportska dvorana bila velika želja, a sad će ju i realizirati

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Kloštar Podravski u suradnji sa Županijom kreće u realizaciju projekta izgradnje sportske dvorane. Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski i župan Darko Koren i službeno su potpisali ugovor o realizaciji projekta, a početak radova predviđen je u svibnju.

Za gradnju će se iskoristiti lokacija i temelji uz školsku zgradu koji su postavljeni još prije 11 godina. Prema prvim procjenama troškovi izgradnje dvorane iznosit će oko 12 milijuna kuna, od čega će 50 posto sufinancirati Županija, a drugu će polovicu osigurati Općina.

– Dugi niz godina sportska je dvorana potreba jer je naša škola jedna od najvećih u županiji, a učenici nemaju odgovarajući prostor za nastavu tjelesnog, kao i mještani za rekreaciju u jesenskim i zimskim mjesecima. Uspjeli smo pokrenuti i taj projekt i ponosni smo što će uskoro krenuti njegova realizacija zahvaljujući suradnji sa Županijom. Realizacija ovog projekta još je jedna potvrda zalaganja općinske uprave da ostvari dugogodišnje želje pa ćemo tako nakon vrtića dobiti i sportsku dvoranu – kaže Siniša Pavlović.

Površina postojećih temelja je 1760 četvornih metara pa će sportska dvorana  nakon izgradnje imati i sve potrebne uvjete za odigravanje službenih rukometnih i košarkaših utakmica.

– Projekt dvorane zasigurno će doprinijeti i bogatijem sportskom životu pa očekujemo da ćemo dobiti i nove sportske klubove, a to se prvenstveno odnosi na rukomet i košarku. Ženski rukomet ima tradiciju u Kloštru Podravskom pa će se sigurno opet pokrenuti rad Škole rukometa. Izgradnjom dvorane i naši mještani i udruge dobit će idealan prostor za rekreaciju – zaključio je Siniša Pavlović. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI