“Godinama ne žele sanirati cijev zbog koje sam svako malo poplavljen!”

Pavo Kopić iz đurđevačkog prigradskog naselja Severovci ogorčen je na cestare i gradsku upravu koji uporno zanemaruju problem s odvodnjom oborinskih voda nedaleko od njegove kuće. Odvodna cijev koja prolazi ispod ceste napukla je prije četiri godine i otad su krenuli njegovi problemi.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Cijev je zbog puknuća začepljena pa je zaustavljen normalan protok kišnice i zbog toga je prilikom svake obilnije kiše moje dvorište poplavljeno. Dodatni problem predstavlja i činjenica da se odvodni kanal uz cestu ne održava redovito, a kako je uz moju kuću blagi nagib, sva kišnica završava u mom dvorištu – priča nam Pavo Kopić.

U više navrata, dodaje on, upozorio je cestare i gradsku upravu na problem s kojim je suočen. Dobio je obećanja da će problem biti riješen, no već četiri godine ništa nije učinjeno. Čak se, ističe on, nisu pobrinuli ni za uređenje i čišćenje odvodnog kanala, što ne zahtijeva veća financijska ulaganja.

– Meni je dosta toga da u kišnim razdobljima moram u čizmama hodati po dvorištu. I sama sanacija napukle cijevi sigurno nije skupa i žalosno je da godinama moram čekati da se „stvari“ pomaknu s mrtve točke. Više ne znam kome bih se obratio za svoj problem pa sam odlučio javno progovoriti o nebrizi gradske uprave za nas koji živimo u manjim prigradskim naseljima – kaže Pavo Kopić.

Od građana se, kaže Pavo, očekuje da redovito plaćaju naknadu za slivne vode i komunalnu naknadu, a ništa se ne čini kako bi sustav odvodnje oborinskih voda normalno funkcionirao.

– Da kojim slučajem ne platim naknadnu za slivne vode i komunalnu naknadu, odmah bi me ovršili, a kad oni nešto moraju napraviti, onda moramo čekati godinama da se naš problem riješi – zaključio je Pavo Kopić.

U gradskoj upravi ističu kako Grad redovito radi na održavanju i uređenju oborinskih voda u gradu i prigradskim naseljima, a sukladno tome proteklih su godina uređeni kanali oborinskih voda i u prigradskom naselju Severovci.

– S navedenim problemom Grad dosad nije bio upoznat, a cesta uz spornu kuću i   kanal nisu u nadležnosti Grada – dodali su u gradskoj upravi.

U Županijskoj upravi za ceste su nam pak odgovorili da provjerom pritužbi vezanih uz održavanje na području Cestarije Đurđevac nisu pronašli navedenu pritužbu. No, provjerili su situaciju na terenu i utvrđeno je da se radi o tri propusta u nizu ispod ceste od kojih je jedan vjerojatno začepljen nanosima, a i premalog profila.

– Čim se steknu uvjeti za radove, riješit ćemo problem. Kako sam naglasio, upravljač cestama je ŽUC i mi trebamo dobiti informacije. Isto tako, molimo da ubuduće upite osoba, koji se iz nepoznatih razloga javljaju medijima, a ne upravljaču, usmjerite prema nama. Za takve situacije zaista nije potrebno komunicirati preko medija i ako je „problem“ u našoj ingerenciji, riješit ćemo ga, kao što svakodnevno rješavamo slične situacije. Upravljamo s više od tisuću takvih propusta ispod kolnika, a većina je naslijeđenih. Kad se začepe, teško je to detektirati ako nemamo informaciju s terena za vrijeme obilnije kiše – poručio je Dragutin Guzalić, ravnatelj ŽUC-a.

FOTO Dinko Borozan

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI