Godinama nisu u stanju zamijeniti trule daske na mostu – je, treba nam projekt

Podravski list profile

Pješački most u Ulici bana Jelačića u gradskom kvartu Novo selo u Đurđevcu godinama vapi za obnovom. Drvene daske su oštećene, a uzdignuća predstavljaju opasnost za pješake. Stanovnici Jelačićeve već duže upozoravaju na nužnost obnove jer mostom prolaze brojna djeca i starije osobe koje moraju dobro paziti na svaki korak.

– Tu živim 11 godina i u tom razdoblju na mostu nije obnovljena nijedna daska. Obnova ne zahtijeva veliko ulaganje pa nas sve žalosti što se unatoč upozorenjima da su daske oštećene ništa nije napravilo – kaže Darko Gašpari.

Plan je bio, dodaje Gašpari, da se most obnovi prije dvije godine kad se obnavljala i kompletna pješačka staza u Ulici bana Jelačića. No, i dalje most ima drvene daske koje iz dana u dan sve bolje trunu.

Darko Gašpari

– Ispalo je da se za most mora izraditi projekt pa nije obnovljen zajedno s pješačkom stazom. Nepojmljivo je da se za takav mali most mora raditi dokumentacija kao da se radi o nekoj velikoj investiciji. Za sigurnost pješaka dovoljno bi bilo postaviti nove daske – kaže Darko Gašpari.

Sve do ove godine kanal ispod mosta bio je zapušten i stanari Jelačićeve sami su održavali okoliš.

– S održavanjem okoliša dogodio se pozitivan pomak i sad ga održavaju komunalni radnici prilikom košnji javnih površina uz nogostup. Nadamo se da će i apeli za obnovom mosta konačno uroditi plodom i da će se gradska uprava pobrinuti da se postave nove daske prije nego što netko zbog uzdignuća padne i ozlijedi se – zaključio je Darko Gašpari.

FOTO: Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Asfaltirali cestu Šemovci – Hampovica

Djelatnici bjelovarskih Cesta asfaltirali su dionicu državne ceste između Šemovaca i Hampovice, naselja na području općine Virje. Zbog gustog kamionskog prometa ta dionica bila je

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti