Godinama nisu u stanju zamijeniti trule daske na mostu – je, treba nam projekt

Podravski list profile

Pješački most u Ulici bana Jelačića u gradskom kvartu Novo selo u Đurđevcu godinama vapi za obnovom. Drvene daske su oštećene, a uzdignuća predstavljaju opasnost za pješake. Stanovnici Jelačićeve već duže upozoravaju na nužnost obnove jer mostom prolaze brojna djeca i starije osobe koje moraju dobro paziti na svaki korak.

– Tu živim 11 godina i u tom razdoblju na mostu nije obnovljena nijedna daska. Obnova ne zahtijeva veliko ulaganje pa nas sve žalosti što se unatoč upozorenjima da su daske oštećene ništa nije napravilo – kaže Darko Gašpari.

Plan je bio, dodaje Gašpari, da se most obnovi prije dvije godine kad se obnavljala i kompletna pješačka staza u Ulici bana Jelačića. No, i dalje most ima drvene daske koje iz dana u dan sve bolje trunu.

Darko Gašpari

– Ispalo je da se za most mora izraditi projekt pa nije obnovljen zajedno s pješačkom stazom. Nepojmljivo je da se za takav mali most mora raditi dokumentacija kao da se radi o nekoj velikoj investiciji. Za sigurnost pješaka dovoljno bi bilo postaviti nove daske – kaže Darko Gašpari.

Sve do ove godine kanal ispod mosta bio je zapušten i stanari Jelačićeve sami su održavali okoliš.

– S održavanjem okoliša dogodio se pozitivan pomak i sad ga održavaju komunalni radnici prilikom košnji javnih površina uz nogostup. Nadamo se da će i apeli za obnovom mosta konačno uroditi plodom i da će se gradska uprava pobrinuti da se postave nove daske prije nego što netko zbog uzdignuća padne i ozlijedi se – zaključio je Darko Gašpari.

FOTO: Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI