Godinama slušamo obećanja, a Društveni dom i igralište i dalje su gradska sramota

Podravski list profile

Roditelji mališana iz prigradskog naselja Sirova Katalena već duže bezuspješno upozoravaju gradsku upravu na zapuštenost dječjeg igrališta. Sve sprave na igralištu u katastrofalnom su stanju, a zbog oštećenja mališani uopće ne mogu koristiti tobogan i klackalice. Pješčanik je, ističe ona, postao travnjak, a i žičana ograda puna je rupa.

– Igralište predstavlja veliku opasnost zna našu djecu. Sprave nisu godinama obnovljene i pitanje je vremena kad će netko od djece stradati. Mi ne možemo djeci braniti da idu na igralište i red bi bio da se gradska uprava pobrine da naši mališani imaju odgovarajući kutak za igru – kaže Josipa Hrlić.

I uz same sprave košnja se ne obavlja redovito

I okoliš igrališta je zapušten pa su prilazi igralištu obrasli travom. I uz same sprave košnja se ne obavlja redovito, što dodatno narušava izgled igrališta.

– Sramotno je da se u ljetnoj sezoni uz igralište trava ne kosi redovito. Od nas se traži da redovito plaćamo komunalnu naknadu, a zauzvrat imamo zapušteno igralište i kompletnu infrastrukturu, od cesta punih udarnih rupa do začepljenih odvodnih kanala – žale se roditelji.

Dodatno opasnost za djecu, dodaju roditelji, predstavlja i zapušteni Društveni dom uz dječje igralište. Na ulazu u Dom nema vrata, a rolete s prozora u potpunosti su oštećene pa postoji opasnost da padnu na prolaznike.

“Godinama slušamo obećanja kako će se Dom obnoviti”

– Godinama slušamo obećanja kako će se Dom obnoviti, a on zapravo samo propada. U naše naselje ništa se ne ulaže i kako onda očekivati da mlade obitelji ostanu tu ili da mladi kupnjom praznih kuća riješe stambeno pitanje i dođu živjeti u naše naselje. Nebriga o igralištu samo potvrđuje da smo mi za gradsku vlast građani drugog reda – kaže Josipa Hrlić.

FOTO Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti