GODINU DANA JEO SAMO RAJČICU Poznati ludbreški fotograf izmislio ‘paradajz dijetu’ pa skinuo 20 kg

'Mnogi nisu vjerovali da se samo rajčicom može zdravo živjeti, ali ja sam primjer da je to moguće jer sam sad zdraviji i lakši', smije se vlasnik fotostudija Novak


Autor: podravski.hr — 22.07.2013. / 15:51 Stil

LUDBREG – Miroslav Novak, vlasnik poznatog fotostudija iz Ludbrega, na zanimljiv je način izgubio 20-ak kilograma u godinu dana. Naime, on se nekoliko mjeseci hranio samo rajčicom te eventualno kojom kriškom sira, a svoju kuru nazvao je ‘paradajz dijeta’.
– Kad sam krenuo na dijetu, imao sam 115 kilograma i počeo osjećati tegobe. Shvatio sam da moram smršavjeti pa sam došao sam na ideju da bih ovakvim tretmanom mogao brzo i zdravo smršaviti – rekao je Miroslav Novak.
Na ludbrešku tržnicu redovito je dolazio srijedom i subotom te uzimao oko šest kilograma rajčice, a ponekad je kupio i domaći sir.
– U početku mi je bilo malo teže pridržavati se novoga načina prehrane, ali s vremenom sam se priviknuo, a kilogrami su se topili i osjećao sam se sve bolje. Nisam osjećao nedostatak ili slabost zbog moje reducirane prehrane, već sam se osjećao poletnije i zdravije – rekao je Miroslav Novak.
Miroslav je kod prijatelja i poznanika naišao na nevjericu zbog načina prehrane.
– Mnogi nisu vjerovali da se samo rajčicom može zdravo živjeti, ali ja sam primjer da je to moguće jer sam sad zdraviji i lakši – smije se Miroslav.
Izvještavaju: NIKOLA WOLF I MIROSLAV NOVAK
Na fotografiji: Miroslav dvaput tjedno odlazio na plac po rajčicu