Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Godinu dana ne mogu obnoviti rupu! “Curica je nedavno pala, strah me za bicikliste…”

U đurđevačkom prigradskom naselju Budrovac na nogostupu na ulazu u Bilogorsku ulicu već godinu dana nije sanirana rupa. Budrovčani su u više navrata upozorili gradsku upravu na oštećenje na nogostupu pa su ogorčeni što rupa još uvijek nije sanirana.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Rupetina na nogostupu predstavlja opasnost za pješake, ali i za bicikliste jer i oni koriste stazu. Nedavno je jedna školarka pala zbog te rupe, ali srećom prošla je bez ozljeda. Očito se netko mora dobro polomiti da bi gradska uprava reagirala – ističu Budrovčani.

Na mjestu oštećenja, dodaju oni, nije postavljeno nikakvo upozorenje pa rupa posebnu opasnost predstavlja u večernjim satima jer je taj dio nogostupa slabije osvijetljen.

– Ne vjerujemo da je financijska situacija tako teška pa da Grad nema novca za nekoliko lopata šljunka i asfalta ili da se barem postavi nekakvo upozorenje jer ima onih koji zaborave na to oštećenje pa se „popikavaju“ – kažu Budrovčani.

Dodatni problem, dodaju oni, predstavlja i činjenica da staza nema rubnjake. Zbog toga su nastala i oštećenja i na drugim dijelovima nogostupa.

– Na većem dijelu staza je na rubovima prekrivena travom pa i to predstavlja ruglo. Ako nam je Grad htio izgraditi nogostup, onda su radovi trebali obuhvatiti i postavljanje rubnjaka. I ova rupa, kao i ostala oštećenja, samo pokazuju da su dobro štedjeli na stazi u našem naselju. Gradu smo dobri kad treba plaćati komunalnu naknadu, ali kad treba nešto uložiti u naše naselje, onda se dobro pazi na svaku kunu – zaključili su Budrovčani.       

Iz Ureda gradonačelnika ističu kako se komunalna infrastruktura rješava sukladno radovima na provedbi projekta aglomeracije u koji su uključena i prigradska naselja Čepelovac, Budrovac, Suha i Sirova Katalena.

– Nakon izvođenja priključaka na kanalizaciju i vodoopskrbu planirano je uređivanje kolnih prilaza i pješačkih staza. Dinamika i izvođenje pojedinih radova po prigradskim naseljima redovito se komunicira s Mjesnim odborima – dodali su iz Ureda gradonačelnika.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI