Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Godišnje za javni prijevoz u županiji treba izdvojiti 22 milijuna kuna

Kako doznajemo, u Županiji je župan Darko Koren s direktorom tvrtke Čazmatrans Promet d.o.o. Damirom Pavlovićem potpisao ugovor o javnoj nabavi usluge prijevoza učenika osnovnih škola nad kojima osnivačka prava ima Koprivničko-križevačka županija, za 2022. godinu.

-Vrijednost prvog ugovora iznosi 7,9 milijuna kuna s PDV-om i odnosi se na kalendarsku 2022. godinu – rekli su u Županiji, dok je župan Koren izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog vrijednog ugovora čime je omogućen kontinuitet osiguranja adekvatnih uvjeta za učenike. 

Ovime je obuhvaćen i prijevoz učenika u sklopu programa obuke neplivača koji Županija sufinancira za učenike trećih razreda na koprivničkim gradskim bazenima Cerine.

-Koprivničko-križevačka županija spremna je za potpisivanje ugovora s prijevoznicima i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture – istkanuo je župan Koren te podsjetio:

– Napravljena je kompletna analiza autobusnih linija na našem prostoru (kojih je ukupno 75), kao i izračun raspoloživosti sredstava. Također, jedna smo od županija koja najviše izdvaja za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, što je dodatna prednost u kreiranju modela javnog prijevoza – istaknuo je.

Izračuni su pokazali da je na godišnjoj razini za javni linijski prijevoz potrebno 22 milijuna kuna za pokrivanje svih prijavljenih linija, pri čemu Županija u svom proračunu ima osiguranih 5,5 milijuna kuna, a 16,5 milijuna će osigurati Ministarstvo.

FOTO Kckž

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Studentima omogućili stručnu praksu

Podravka i Veleučilište u Križevcima sklopili suradnju

Uoči Dana općine Đelekovec

Postavljena nova stolarija u Domu, na zgradu Općine instalirani solarni paneli

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudar teretnjaka i automobila, ozlijeđenu vozačicu odvezla hitna

Jednokratna financijska pomoć

Grad studentima Sjevera nudi stipendije

Drska krađa

Pretočili si gorivo iz dva radna stroja

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI