GOLMAN PRIVEDEN ZBOG OBITELJSKOG NASILJA Silvio Rodić: Ma nije istina, pitali su me o bankaru

Kako je izvijestila policija ne navodeći identitete sudionika, ružan se obiteljski obračun Rodićevih zbio u poslijepodnevnim satima "na način da je 26-godišnjak verbalno i fizički napao svoju 24-godišnju suprugu"


Autor: podravski.hr — 17.05.2013. / 15:42 Aktualno

KOPRIVNICA – Prvi golman Slavena, 26-godišnji Silvio Rodić noć s utorka na srijedu zbog obiteljskog nasilja proveo je u koprivničkoj policijskoj postaji.
Kako je izvijestila policija ne navodeći identitete sudionika, ružan se obiteljski obračun Rodićevih zbio u poslijepodnevnim satima “na način da je 26-godišnjak verbalno i fizički napao svoju 24-godišnju suprugu”. U policiji dodali su kako je 26-godišnjak “uhićen i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja pušten, te je podnijet optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici”.
Policiju su, doznajemo, pozvali susjedi koji više nisu mogli trpjeti neprestanu svađu i galamu koja je dopirala iz stana Rodićevih. Drski se i vidno razjareni golman nije smirivao ni nakon što su “plavci” upali u stan pokušavajući ga smiriti. Nakon kraćeg razjašnjavanja, preventivno su ga uhitili i “određeno mu je zadržavanje u posebnim prostorijama”.
Kako nije bio pod utjecajem alkohola i dosad nije protiv njega podnesena prijava zbog obiteljskog nasilja, Rodić je s prekršajnom prijavom koja je podnesena redovnim putem, sljedećeg jutra pušten na slobodu.
– Nije točno da sam priveden na policiju zbog obiteljskog nasilja. Policijski službenici postavili su mi nekoliko pitanja o uhićenom direktoru Erste banke Borisu Vrtiprahu – rekao nam je u prvom telefonskom razgovoru Silvio Rodić.
No, nakon što smo još jednom provjerili cijelu priču i u drugom razgovoru s njime rekli da imamo neposrednih saznanja da je sudjelovao u obiteljskom nasilju zbog kojeg je završio u pritvoru, Rodić je bio još drskiji.
– Neću vam ništa komentirati! Pišite što hoćete, baš me briga – rekao je i prekinuo vezu.
Kada smo o tom nemilom događaju izvijestili klupskog direktora Zvonimira Šimunovića, bio je zgrožen i šokiran.
– Ne znam zaista što da vam kažem… Šokiran sam, nisam još pričao s njim. Ne znam okolnosti i ne mogu komentirati ono što ne znam – kratko je prokomentirao direktor Slavena.
Svađe golmana Slavena i njegove supruge nisu novost i o njima smo već izvještavali u Podravskom listu. Prije nekoliko godina Rodić ju je potjerao iz stana, a čak nam se obratila i njezina majka kako bi upozorila na ponašanje njezinog, tada još izvanbračnog zeta.
Kontroverzi oko prvog golmana Slavena bilo je podosta, no sigurno je najzanimljivija kako je branio u Prvoj HNL potpuno kratkovidan, s dioptrijom od minus tri prije nego što je laserskim postupkom ispravio vid. Da slučaj bude još zanimljiviji i kontroverzniji, njegova nogometna karijera i forma ide uzlaznom putanjom jer su njegove posljednje odlične obrane spasile Slaven od ispadanja u Drugu ligu.
Izvještavaju: Karlo Eisenbeisser i Ema Gregurek