Goran Frančić: Problem oborinskih voda treba se riješiti odmah!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mjesni odbor u Apatiji od prošlih lokalnih izbora ima novo vodstvo, a novi predsjednik je Goran Frančić. On je kao nositelj HDZ-ove liste na izborima pobijedio s 52 glasa, dok je HNS-ova lista na čelu s Mirjanom Novak dobila dva glasa manje. Te dvije liste bile su i jedini izbor za mještane Apatije, tako da će one i dijeliti mandate u mjesnom odboru.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Nisam dugo u politici, ali odlučio sam se kandidirati jer sam htio da se dogode promjene u mjestu i riješe neki problemi. Nisam baš previše ni očekivao i na kraju sam evo pobijedio za dva glasa, ali to je tako normalno za manje sredine gdje je mali broj birača. Uglavnom, odradili smo konstituirajuću sjednicu, sve smo dogovorili i kroz tjedan-dva imat ćemo i prvi sastanak na kojem ćemo raspravljati o planovima i ciljevima za naredne četiri godine – rekao je novi predsjednik Mjesnog odbora Apatija Goran Frančić.

Kao najveći problem u Apatiji smatra oborinske vode koje se prilikom pljuskova skupljaju na cestama i putovima te mještanima stvaraju velike probleme. Kaže kako se za problem zna već dugi niz godina i kako je on uključen u projekt Aglomeracije, no kako ona kasni, smatra da ga treba rješavati odmah, neovisno o projektu.

– Najveći problem u Apatiji je definitivno kanalizacija i skupljanje oborinskih voda jer kod svakog većeg pljuska na cesti ostaju lokve i to najprije treba rješavati. I jedno i drugo trebalo bi biti riješeno projektom Aglomeracije Ludbreg, no to se zasad prolongira i ne znamo kad će krenuti, a mislim da je predugo čekati još dvije-tri godine – kazao je Goran Frančić.

Rekao je i kako trenutno rade na nabavi kosilice za igralište nekadašnjeg nogometnog kluba koje treba održavati, kao i dječje igralište koje se nalazi pokraj nogometnog. Isto tako, spomenuo je kako je nedavno od vlage zaštićen unutarnji dio crkve u Apatiji te kako je Grad dao podršku i za daljnju obnovu. Ipak, još jedan velik problem sigurnosti su pješačke staze koje nikako da se krenu uređivati.

Goran Frančić

– Problem je pješačka staza koja je također obećana u sklopu projekta pješačkih staza koje bi se trebale raditi kroz Sigetec, Slokovec i Apatiju. Na taj projekt čeka se osam godina i nikako da se krene u realizaciju. Tu također dosta ovisimo o Gradu jer mi kao mali mjesni odbor imamo budžet od nekakvih 20 tisuća kuna kojim ne možemo u neke veće projekte – rekao je novi predsjednik.

Na kraju je rekao i kako će oni budžet probati rasporediti na sve stavke kojima mjesni odbori upravljaju te da su tu kao predstavnici mještana koji im se uvijek mogu obratiti.

– Naši problemi u Apatiji znaju se godinama i svjesni su ih i u Gradu, a mi ćemo kao mjesni odbor pokušati napraviti sve da se počnu čim prije rješavati. Siguran sam da nećemo imati problema u odboru i da ćemo se slagati za dobrobit našeg mjesta– rekao je za kraj novi predsjednik Mjesnog odbora.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI