Goran je čest “gost” koprivničke bolnice: Život je samo jedan i treba ga živjeti!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Slab sluh od rođenja razlog je dolaska Gorana Fijačka (56)  iz Malih Grabičana, mjesta u općini Sokolovac, na pregled otorinolaringologa u koprivničku Opću bolnicu. Ovaj hrvatski branitelj u ratu je prošao svašta, pa je ovo oštećenje postalo još i veće, ali u posljednje vrijeme situacija je kritična.

Goran Fijačko

– Ako se okrenem od vas, ništa ne čujem. Sporazumijevam se tako da čitam s usana osobe koja govori, no otkako se nose maske, to mi je teže. Nadam se da ću dobiti slušni aparat i moći živjeti normalno kao i svi ljudi. Koliki je postotak sluha još ostao, nije utvrđeno i nadam se da ću danas to saznati – rekao je Goran Fijačko. Nažalost, ovaj hendikep nije mu jedini problem.

– Noge su mi nikakve. Stopala ne mogu podići nimalo, a oba su mi koljena operirana zbog istrošenosti. Problem su živci u nogama, također od mladosti, ali to je najvjerojatnije nasljedno. Pokojni otac također je s tim imao problema, kao i stric – objasnio je Goran Fijačko. Hoda uz pomoć štake, no kaže da živi život kako najbolje zna i umije.

– Pušim, ponekad malo popijem, ali se ne opijam. Život je samo jedan i treba ga živjeti – kaže. Nažalost, njegov status hrvatskog branitelja još nije reguliran, pa živi tek od 800 kuna socijalne pomoći te 400 kuna dodatka za pomoć i njegu.

– Zbog nogu nisam sposoban raditi, ali nije da ne radim baš ništa. Posadim si vrt, pomognem u selu kako kome treba pa dobijem koju kunu. Nekako se živi, preživljava – zaključio je Goran Fijačko.

FOTO Mirela Ištvanović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Brljek: Dobit ćemo prostor za sva događanja

U Novigradu Podravskom u tijeku su radovi unutarnjeg uređenja Vatrogasnog doma. Radovi, ističe  Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski, obuhvaćaju obnovu zidova, podova, prozora i

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI