Goran je našao lijek za svoje probleme, no imao je i tri nevjerojatne nesreće na biciklu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Goran Mergon (62) cijeli je život na biciklu, no unazad sedam godina ne prođe tjedan a da svojim trkaćim biciklom marke ‘rog’ ne prijeđe 50-ak kilometara.

– Bicikliram za zdravlje jer me leđa znaju uhvatiti. Cijeli sam život radio sjedilački posao i to je ostavilo traga. Imam problema i sa zglobovima još od mladosti, a bicikl je super stvar za to. Tjedno vozim dvaput, otprilike 50 kilometara svaki put. Za Prvi maj napravim privatni maraton Koprivnica – Varaždin – Križevci, što je 130 kilometara, a jednom sam otišao do Preloga, što je po ovoj ruti 145 kilometara – kazao je Mergon i dodao da mu nije naporno jer ne vozi u komadu, najviše deset kilometara.

Goran Mergon

– Stanem, pojedem, popijem vode. Moj stari bicikl izvrsno me služi uz manje popravke – objašnjava.

Na rute uglavnom ide sam jer ne voli ovisiti o drugima, koji su možda fizički spretniji pa bi mu oni diktirali tempo, a on samo želi raditi ono što mu tijelo savjetuje i slušati svoj bioritam. 

– Ovaj način rekreacije preporučujem svima koji žive sjedilačkim načinom života i imaju probleme s leđima, zglobovima, hemoroidima, i bolji je način tjelovježbe od trčanja jer dok hodaš, sva je težina na jednoj nozi. Ovako si na sjedalu bicikla oslonjen na pet točaka i tako se rasporedi težina, a uz to si na svježem zraku.

Susreli smo ga u Vojakovcu, gdje je došao preko Svetog Ivana Žabna i Treme, što je oko 25 kilometara. Nastavlja put prema Kalniku, odakle će prema Križevcima.

Na njegovim putovanjima bilo je i nezgoda, pa tako često ima problema sa psima koji mu istrčavaju iz dvorišta, stoga sela nastoji izbjegavati.

– Jedan mi je izletio iz dvorišta i srušio me, a vozio sam više od 30 na sat i sav sam se razbio. Jednom mi je pak u Bočkovcu izletjela svinja. Najgore što mi se dogodilo bilo je kad me pokupio traktor. Pretjecao me je u nepreglednom zavoju, a kako mu je iz suprotnog smjera naišao auto, naglo je skrenuo i kotač njegove ogromne prikolice udario me posred leđa i bacio u kanal. Pukla mi je ključna kost, no prava je sreća da sam ostao živ – zaključio je Mergon.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI