Gospođa Marija vodi bitku s najtežom bolešću: ‘Nije lako živjeti s tim, ali od kukanja nema koristi. Kak’ dragi Bog da’

Od kukanja nema koristi, ali nije lako s tim živjeti. S činjenicom da imaš rak. Ipak, treba misliti pozitivno, to je jako važno – zaključila je sa suzama u očima


Autor: podravski.hr — 23.11.2018. / 18:26 Aktualno

Gospođi Mariji karcinom se vratio

Marija Jembrek (66) iz Botinovca kod Koprivnice u zadnje četiri godine vodi bitku za zloćudnom bolešću. Dijagnosticiran joj je karcinom zdjelice, a da stvar bude ozbiljnija, bolest se nakon prvotne dijagnoze i terapije ponovno vratila.
– Rak se vratio, i to na limfnim čvorovima. Otkrili su mi to u Zagrebu. Ondje se i liječim, sad ću na četvrtu kemoterapiju – ispričala nam je Marija Jembrek držeći u ruci hrpu uputnica za pretrage jer baš se vraćala od svoje liječnice.
Dodala je kako stalno obilazi doktore, a svi događaji u posljednje vrijeme kao da su nastavak loše sreće koja je prati cijeli život kad je zdravlje u pitanju jer problema je mnogo. Dosad je već operirala koljeno, a nema ni žuč.
S uputnicom u ruci hitno se otputila na očni odjel jer, kaže, u posljednje vrijeme ne vidi gotovo ništa. Dalje, kaže, nije vrijedno ni nabrajati tegobe jer najveću životnu bitku upravo vodi.
No, medicina svakodnevno napreduje i dijagnoza raka danas više ne predstavlja smrtnu presudu. Kako se gospođa Jembrek nosi sa svojim stanjem?
– Kak’ Bog da, tak’ bude. Od kukanja nema koristi, ali nije lako s tim živjeti. S činjenicom da imaš rak. Ipak, treba misliti pozitivno, to je jako važno – zaključila je Marija sa suzama u očima. (mi)
FOTO: MIRELA IŠTVANOVIĆ