Gospođa Stana ogorčena je zbog blatne ceste u mraku. Hadezeov načelnik kaže da je blatnjavi put sasvim ok

Mladost sam ovdje potrošila, mučila sam se, oboljela sam, a sada ne mogu živjeti kao čovjek – žali se Stana


Autor: podravski.hr — 23.01.2019. / 18:55 Aktualno

Stana Đurđević očajna je zbog komunalne nebrige općinara

Ulagala sam 36 godina u ovu kuću, a osjećam se građankom ne drugog, nego trećeg reda – žali se ovih dana ogorčena Stana Đurđević iz Lepavine kod Koprivnice, iz ulice iza željezničke pruge prema Zagrebu, dok pokazuje blatnjav put i žarulje javne rasvjete koja ne svijetli.

Lepavina je, inače, nadaleko poznata po pravoslavnom manastiru s ikonom čudotvorne Bogorodice Lepavinske kojoj hrle deseci tisuća vjernika svake godine. Ali, poznata je, eto, i po blatnim cestama.

– Malo nas je ovdje, ali to ne znači da nam se ulica ne treba nasipati šljunkom i da nam ne treba svijetliti po noći. Mi smo najzapušteniji i najzaostaliji dio sela. Jedino su nam postavili samo jednu solarnu svjetiljku u cijeloj ulici – veli Stana.

Domeće kako je ljutita i zbog toga što se korov uz put ne kosi koliko bi trebalo.

– Zvala sam načelnika i rekao mi je da su dužni kositi samo jednom godišnje. To je premalo. Vidite i sami – pokazuje Stana.

Uza sve probleme, dodaje, već se deset godina bori da se posiječe šuma koja je narasla na susjedovu dvorištu. Dosadašnji pozivi inspekcijama i žalbe nisu pomogli.

– Mladost sam ovdje potrošila, mučila sam se, oboljela sam, a sada ne mogu živjeti kao čovjek – žali se Stana.

Vlado Bakšaj (HDZ), načelnik Općine Sokolovac u koju spada Lepavina, kazao je kako je upoznat s problemom javne rasvjete u toj ulici.

– Nažalost, iz tehničkih razloga ne postoji mogućnost da se povuče peti kabel za javnu rasvjetu te se ona u ovome trenutku ne može osposobiti. Pokušat ćemo tijekom rekonstrukcije pruge i gradnje nove trafostanice s Elektrom dogovoriti da se to riješi. No, Općina je zbog toga postavila solarnu svjetiljku, koju smo platili oko 4000 kuna – rekao je Bakšaj.

Što se blatnjava puta tiče, kazao je kako se on održava kako treba. (hš)

FOTO: NIKOLA WOLF