Gospođa Terezija (78) završila na sudu jer je mladoj susjedi s balkona vikala da je “mala kurvetina”

Prema presudi, ludbreška je umirovljenica oko 23.30 sati s balkona svoga stana vikala, galamila i vrijeđala susjedu iz iste zgrade raznim pogrdnim riječima


Autor: podravski.hr — 27.01.2019. / 18:29 Crna kronika

Ilustracija / Zbog vrijeđanja morala je intervenirati i policija

Gospođa Terezija (78) iz Ludbrega proglašena je krivom i osuđena jer je svoj mladoj susjedi Karli (31) vikala da je “mala kurvetina”, pa je time narušavala javni red i mir. Zbog tih i drugih neprimjerenih riječi morat će platiti 300 kuna kazne, odlučio je Prekršajni sud u Varaždinu.

Prema presudi, ludbreška je umirovljenica u kolovozu 2017. godine oko 23.30 sati narušavala javni red i mir na način da je s balkona svoga stana vikala, galamila i vrijeđala susjedu iz iste zgrade raznim pogrdnim riječima: „Mala kurvetina, provociraš cijelu zgradu, riješit ću tebe i tvoju djecu“.

Gospođa Terezija više je puta pozivana na glavnu raspravu, ali se nikad nije odazvala, niti je opravdavala izostanak, pa je sud odlučio dovršiti postupak bez njezine obrane “zaključujući da je činjenično stanje provedenim postupkom dovoljno utvrđeno”.

– Stanujem u zgradi iznad stana gospođe Terezije i te noći čula sam galamu iz njenog stana. To je trajalo duže vrijeme. Kad sam izašla na balkon, čula sam susjedu da viče, među ostalim,’mala kurvetina, provociraš cijelu zgradu i sve bolesne ljude, kurvetina oće peneze, mene si pokrala, riješit ću tebe i djecu’. Te riječi čuli su i policijaci koje sam pozvala da interveniraju jer je to bilo više nemoguće slušati – ispričala je Karla tijekom suđenja.

Inače, gospođa Terezija je i ranije prekršajno kažnjavana zbog sličnih nepodopština. (rm)

FOTO: ILUSTRACIJA