GOSPODARSKI KRIMINAL Počelo suđenje Z. Orozoviću, vlasniku Ekokema

Podravski list profile
Orozović je, prema tužiteljima, kao direktor s računa tvrtke na privatni bankovni račun prebacio 680.000 kuna izravno oštetivši Ekokem

Na Županijskom sudu u Varaždinu u petak je održano pripremno ročište na suđenju Zoranu Orozoviću (55), poznatom podravskom gospodarstveniku i vlasniku tvrtke za čišćenje Ekokem iz Starigrada kod Koprivnice. Tužitelji Zorana Orozovića terete za utaju poreza, krivotvorenje isprave i zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Orozović je, prema tužiteljima, kao direktor s računa tvrtke na privatni bankovni račun prebacio 680.000 kuna izravno oštetivši Ekokem. Tereti se i za krivotvorenje 77 ugovora o radu s 14 studenata kako bi uz njihovu pomoć izbjegao platiti porez. Studenti bi, kako se tvrdi optužnicom, primili novac za rad koji nisu obavili, a uplaćeni su novac vraćali Ekokemu.

Tim novcem, tvrde tužitelji, Orozović je plaćao dio plaća i prekovremenih sati zaposlenicima Ekokema uz izbjegavanje plaćanja poreza na dohodak. U spornim studentskim ugovorima navedeno je bilo da je posao uredno obavljen, što, naravno, smatra Odvjetništvo, nije bilo ni blizu istini. Da bi se plan i ostvario, ugovore je trebalo vratiti u dva studentska centra koji su, ne sumnjajući u njihovu vjerodostojnost, Ekokemu ispostavili račune, a koje je, stoji u optužnici, ta tvrtka i isplatila u iznosu većem od 500.000,00 kuna.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti