ZBIRKA SREĆE Gospodin Vlado ima najveću zbirku djeteline s četiri lista. No, u životu mu nije donijela sreću

Na to što je u kolicima ne gleda kao na tragediju, već priliku da se više posveti svojim hobijima, a članovi obitelji i susjedi za Vladu govore da je osoba s rijetko viđenom vedrinom i željom za životom


Autor: podravski.hr — 23.10.2018. / 18:30 Aktualno

Vlado Korošec sa svojom neobičnom zbirkom

Pronaći djetelinu s četiri lista označava sreću, barem se tako vjeruje u narodu. Vlado Korošec (73) iz Malog Otoka, mjesta u općini Legrad kod Koprivnice, po tome bi trebao biti najsretniji čovjek na svijetu.
Vlado je puna tri desetljeća sakupljao djeteline s četiri lista i uspio ih je u tom razdoblju sakupiti čak 65. Sve ih je sačuvao i vjerojatno je vlasnik najbrojnije zbirke četverolisne djeteline u okolici.
– Svi smo kao djeca skakutali po livadama i tražili djetelinu s četiri lista kako bismo pronašli sreću. Samo su rijetki uspjeli pronaći djetelinu, i to oni koji je nisu tražili, već su joj se nadali – objasnio je Vlado Korošec.
No, iako je uspio prikupiti 65 četverolisnih djetelina, Vlado prema mnogim mjerilima nije imao sreće u životu. Prije više godina doživio je prometnu nesreću u Majurcu kod Križevaca i trajno oštetio tri vratna kralješka, a posljedice osjeća svaki dan.
– Prebačen sam na hitnu operaciju vrata i kralježnice i liječnici su učinili što su mogli. No, trauma je bila preteška da ne bi ostavila trajne posljedice. Zbog ozljede kralježaka s godinama se sve slabije služim desnom rukom i nogom, a eto, sada sam došao i do invalidskih kolica – istaknuo je.
Kako mu se stanje pogoršavalo, prvo je koristio jedan štap, a kasnije dva.
– Potom su mi i ramena stradala zbog stalnog oslanjanja na štap – kazuje nam.
Zabavlja se čitanjem novina, izrezivanjem članaka koji se tiču njegova kraja, a posebno voli skupljati i zapisivati viceve. Na to što je u kolicima ne gleda kao na tragediju, već priliku da se više posveti svojim hobijima, a članovi obitelji i susjedi za Vladu govore da je osoba s rijetko viđenom vedrinom i željom za životom.
– Moram spomenuti da su mi Podravski list omiljene novine te ne propuštam niti jedan jedini broj – zaključio je Vlado Korošec. (md)

Gospodin Vlado je u invalidskim kolicima

FOTO: NIKOLA WOLF