Gosti iz Meksika, SAD-a i Turske: Istraživali kulturu i slikali u Hlebinama

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mladi inozemni istraživači kulture iz Meksika, SAD-a, Turske i Hrvatske bili su na desetodnevnoj međunarodnoj radionici u Hlebinama.

Radionica Valorizacija ruralne baštine, kreativne zajednice u Podravini, održava se u suradnji Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića, Culture Hub Croatia i European Heritage Volunteers te Muzeja grada Koprivnice.

– Cilj radionice je poboljšanje povezanosti ruralnih zajednica u Podravini, podizanje svijesti i sinergija za promicanje i vrednovanje ruralne kulturne baštine, ali i razvijanje kulturnog turizma – rekli su iz gradskog Muzeja.

Okosnicu projekta čini istraživanje potencijala Podravine koja uključuje materijalnu kulturnu baštinu, ali i tradiciju, običaje, umjetnost, te suvremene kreativne lokalne aktere. Iz Muzeja su istaknuli kako su istraživači upoznali važnost i vrijednost naivne umjetnosti, Hlebinske škole, ali i samih Hlebina kao izvorišta svjetski poznatog fenomena. Polaznicima radionice predsjednik Udruge hlebinskih slikara i kipara prezentirao je način slikanja, ali i omogućio da sami isprobaju poteze po staklu.

FOTO Muzej Grada

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI