Gostovanje Umjetničke organizacije Punctum i KunstTeatra s predstavom “Vic o Sizifu” u Galeriji Mijo Kovačić

Predstava “Vic o Sizifu” – fejk mit o bogovima i ljudima opušteno zaviruje u pukotine općih mjesta grčke mitologije i poput Camusa (Mit o Sizifu) nas zapitkuje je li Sizif najveći lukavac među smrtnicima ili obični drznik koji odbija umrijeti. Je li vječno guranje kamena pravedna kazna ili samo nepravedno iživljavanje egoističnog boga? Jesu li Camusove metafore o Sizifu kao radniku ili o Sizifu kao Don Juanu i dalje ekskluzivne, ili Sizifa, sada kao vic junaka, možemo promatrati i kao mačo-kapitalista, odnosno kao kič-ljubavnika?

Jednostranost antičkog mita, koji dominantno brani bogove – muškarce, umanjuje boginje – žene, a smrtnike – ljude čini besmislenim herojima te višeslojnost Camusova teksta otkrili su nam da se u Sizifovom poslu ipak skriva i smisao, a da Sizifa, osim sretnim, možemo zamisliti i tužnim.

Redatelj predstave  je Ivan Planinić, dramaturginja Ivana Vuković, a glumac je Karlo Mrkša.

Predstava će igrati u subotu, 25. rujna u Galeriji Mijo Kovačić (Zrinski trg 9, Koprivnica) u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti u uredu Ludens teatra (Hrvatske državnosti 10), Šarenom dućanu, Orro baru i Hotelu Podravina.

Za rezervacije i informacije nazvati 0977583367.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI