GOTOVA PALAČA PRAVDE: Država nema novca za namještaj pa suci stare stolce nose u nove urede

Unutrašnjost zgrade trebala bi opremiti država, no, prema neslužbenim informacijama, predviđenog novca za to nema pa će se stanari najvjerojatnije seliti sa starim namještajem


Autor: podravski.hr — 22.12.2012. / 16:11 Aktualno

KOPRIVNICA – Radovi na Palači pravde u Koprivnici skoro su gotovi, a ovaj tjedan bio je tehnički pregled koji je ustanovio da izvođač radova treba otkloniti sitnije nedostatke. Zgrada je vrijedna 32 milijuna kuna, a useliti bi se trebala u siječnju. Sagrađena je iz proračuna Koprivnice koja je zauzvrat od države dobila kompleks vojarne.
– Projektom nije predviđeno opremanje zgrade namještajem jer to i nije obveza Grada Koprivnice. Opremanje namještajem obavit će krajnji korisnici – rekla je Jasna Golubić, gradska pročelnica.
Unutrašnjost zgrade trebala bi opremiti država, no, prema neslužbenim informacijama, predviđenog novca za to nema pa će se stanari najvjerojatnije seliti sa starim namještajem. Poznato je kako će u novu Palaču pravde useliti koprivnički Katastar, Prekršajni sud koji je sada na Zrinskom trgu, a vjerojatno i gruntovnica te dio Općinskog suda Koprivnica i Općinsko državno odvjetništvo. Istovremeno bi prostore starog Općinskog suda popunili službenici koprivničke ispostave đurđevačkog Suda te Županijskog državnog odvjetništva i Županijskog suda.
Izvještava: ADELA SOČEV