Grad daje studentske stipendije od 550 do 1600 kuna mjesečno, pogledajte kome…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad Koprivnica raspisao je upravo javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija za aktualnu akademsku godinu i to za redovne studente s područja Grada.

Redovnim studentima mjesečno će pomagati s po 550 kuna, a onima koji studiraju van Hrvatske s 1100 kuna. Također, onima koji imaju stupanj invaliditeta veći od 50 posto mjesečno po 800 kuna te 1600 ako studiraju vani. Grad će dodijeliti i 12 stipendija za one koji studiraju deficitarna zanimanja (dvije stipendije za stručni studij sestrinstva te deset stipendija za sveučilišni studij medicine, matematike, fizike, logopedije, strojarstva, građevinarstva, glazbene umjetnosti, njemačkog jezika, engleskog jezika, farmacije, elektrotehnike, hrvatskog jezika i dentalne medicine) s po 800 kuna mjesečno.

-Želimo biti grad mladih ljudi i omogućiti im najbolje moguće obrazovanje i o tome najbolje govore svi napori koje poduzimamo u razvoju obrazovnih politika – naveo je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i dodao kako su stipendije raspoređene su u kategorije.

-U većem iznosu stipendiramo studente koji studiraju deficitarna zanimanja te studente s invaliditetom. Važno je naglasiti da je svake godine interes za stipendije sve veći i to je pokazatelj koliko je mjera dobra – ističe Jakšić.

Prijave se primaju od 25. rujna do 26. listopada, a uvjete možete vidjeti na službenim gradskim internetskim stranicama.
FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI