Grad: Dom je star i obnavljat ćemo ga godinama

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mjesni dom u Vojakovcu, prigradskom naselju, počeo se obnavljati. Prema riječima Mihaele Truščec Švagelj, tajnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vojakovac, dosad za to nije bilo potrebe jer je DVD Vojakovac od 90-ih godina bio neaktivan, a lani se nanovo aktivirao, no problem je prostor, pa je Mjesni odbor u suradnji s Gradom krenuo s obnovom.

– Došla je nova generacija ljudi, svi od 30 do 40 godina, koji žele raditi. Imamo mušku i žensku A ekipu, djecu s brentačama, i mladež od 12 do 16. Djece je u selu mnogo, ja imam četvero, a i ostali imaju barem dvoje – rekla je Mihaela Truščec Švagelj.

Dodaje da je dom vrlo star, više od sto godina, i godinama je bio zarašten, no okoliš je sada očišćen. Nekad davno u domu je bila i trgovina, stanovi.

– Razmišljali smo čak i o gradnji novoga, jer ni društveni ni vatrogasni dom nisu bili u najboljem stanju. Vatrogasni je bio definitivno za srušiti i to je učinjeno, a u dogovoru s Gradom ipak smo se odlučili za obnovu – objasnila je ona. O samoj obnovi pitali smo i Grad.

– U Društvenom domu u Vojakovcu trenutno su radovi na obnovi krovišta, budući da je ono bilo u lošem stanju i prokišnjavalo je. Riječ je o staroj zgradi koja zahtijeva značajna ulaganja pa je s mještanima dogovoreno kako će se ići kroz etape, odnosno kroz nekoliko proračunskih godina. Iz tog razloga, trenutno ne možemo reći koliko će biti ukupni iznos ulaganja jer će se obnavljati i unutrašnjost doma, kao i okoliš – rekli su iz Ureda gradonačelnika.

Foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Katedralni zbor predstavio plan rada

Prošli je tjedan u prostorijama biskupske rezidencije grkokatoličke katedrale Presvete Trojice održana godišnja skupština Katedralnog pjevačkog zbora Križevci. Skupštinu je predvodio predsjednik Katedralnog pjevačkog zbora

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI